Dinçer, Londra'da Türkiye adına meşale taşıyacak Kabasakal'ı kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye tarihinde ilk kez olimpiyat meşalesini taşıyacak olan Şeydanur Kabasakal'ı kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Dinçer, 2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye adına olimpiyat meşalesini taşıyacak olan Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Şeydanur Kabasakal ile basın toplantısı düzenledi. Dinçer, bu yıl İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'na yönelik olarak 11 Şubat 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Uluslararası İlham Projesi kapsamında yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. Projede, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)'nin de yer aldığını belirten Dinçer, "Türkiye'de çocukların özellikle uyum, spor, beden eğitimi ve fiziksel aktiviteler konusunda geliştirilmesiyle alakalı bir içerik taşıyan projedir. Bu proje içerisinde normalde okul çağındaki bütün çocuklarımız olduğu gibi aynı zamanda yetiştirme yurtlarında kalan engelli çocuklarımızın hepsi dahil edilmiştir." dedi.

Türkiye'de de engelliler dahil olmak üzere tüm dezavantajlı ve her türlü yetenek düzeyinden çocuk ve gencin hayatında fark oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında Mersin, Ankara ve Trabzon'da pilot uygulama yapıldığını belirten Dinçer şunları kaydetti:

"20 ülkeden birer kişi olmak üzere 20 öğrenci olimpiyat meşalesi taşıyacak. Olimpiyat meşalesi tarihi itibarıyla 19 Mayıs'tan itibaren değişik illerde 27 Temmuz'a kadar farklı zaman dilimleri içerisinde taşınacak bir meşale. Bu meşaleyi taşıyacak 20 ülkeden birisi Türkiye'ydi ve taşıyacak 20 öğrenciden birisi de Şeydanur oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Bizim için de gurur verici bir husus. Ailesine de teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda ailesinin desteklemesi önemliydi."

"TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK ÇOK GÜZEL"

Lise 2. sınıf öğrencisi Şeydanur Kabasakal, Ankara Çocuk Hakları İl Temsilcisi Eşbaşkanı olduğunu hatırlatarak, Uluslararası İlham Projesi kapsamında 2012 Londra Yaz Olimpiyatları için mülakatlara alındığını aktardı. Kabasakal, "Bu benim için gerçekten onur verici bir görev. Londra'da Türkiye'yi temsil etmek çok güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber