Kadir Has Stadı ve tarihi evlerin minyatürünü yaptılar

Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan İstikbal Koleji öğrencilerinin yaptığı akıl oyunları, Kayseri Forum'da sergilendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak dta sergide öğrencilerin yeni bulduğu çevir bul oyunu oynamayı ihmal etmedi. Öğrenciler Kadir Has Stadı ve tarihi evlerin minyatürünü yaptı.

Kayseri Forum'daki akıl oyunları sergisinin açılışına Milli Eğitim Melikgazi İlçe Müdürü Mustafa Dikmen, Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal ve çok sayıda davetli katıldı. 20'den fazla oyunun bulunduğu sergide, çevir bul oyunu dikkat çekti. Çapraz, yatay ve dikey olarak 4 taşı belirli bir sayıya tamamlanarak oynanan oyun Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak'ın da beğenisini kazandı. Sunum yapan öğrenci ile oyunu oynayan Şükrü Boydak, daha sonra diğer oyunları da inceledi. Sergide, 8 bin tahta parçasından oluşan Kayseri Evleri ve Kadir Has Stadyumu dikkat çekti. 5 öğrenci, 2 saatte tamamladığı sergide, 25 öğrenci yer aldı.

Akıl oyunları Koordinatörü Osman Metin, akıl oyunlarının amacının çocukların düşünce becerilerinin yanı sıra temel yaşam becerilerinin gelişimini desteklemek olduğunu söyledi. Metin, ?Onları kendi potansiyellerinin farkında, çevresindeki diğer bireylere saygılı, bilinçli, başarılı ve mutlu bireyler olarak toplumsal hayata kazandırmaktır. Çocuklara aile bireyleri ve arkadaşlarıyla daha iyi ilişkiler kurmak ve işbirliği yapmak için derslerinde daha başarılı olmak, günlük yaşamlarında karşılaştıkları problem ve zorluklarla başa çıkabilmek ve becerilerini nasıl kullanabileceklerini öğretmektir.? dedi.

Akıl oyunlarının yapılmasında üniversite sınavda 800 bin öğrencinin sıfır çekmesinin de etkili olduğuna dikkat çeken Metin, akıl oyunlarını eğlendirici, meşgul edici ve heyecan verici olduğunu da sözlerine ekledi. Sergi, 3 gün boyunca açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber