Kadına şiddet cezasız kalmadı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde birlikte yaşadığı bir bayanı darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ö.Ö., mahkemece tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan'a bağlı Akbayır beldesinde ikamet eden Ş.Ü. isimli bir bayan, birlikte yaşadığı Ö.Ö'nün kendisini darp ettiğini söyleyerek Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. İddiaları araştıran Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma kapsamında Ö.Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca, Ö.Ö'nün koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamına alınması için çalışma başlatıldı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı bağlı Akbayır kasabasında ikamet eden Ş.Ü, 30.04.2012 tarihinde ve daha öncesinde birlikte yaşadığı Ö.Ö. tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda Ö.Ö, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Ayrıca 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında şüpheli Ö.Ö hakkında gerekli koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması amacıyla aile mahkemesinden talepte bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber