Mamak Belediyesi, müteahhitlere değişen yapı denetim yönetmeliğini anlattı

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, Mamaklı Müteahhitler ve Yapı Denetim firmalarının temsilcileriyle Yapı Denetim Kanunu'ndaki değişikliğe dair bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya Erdoğan Karadağ'ın yanı sıra Mamak Belediyesi İmar Müdürü Turan Malkoç, Müdür Yardımcısı Gürol Acar, Mamak Belediyesi Yapı Denetim Şube Müdürü Âdem Yıldırım, Şube Şefleri, Mamak Müteahhitler Derneği Başkanı Hamza Can, müteahhitler ve yapı denetim firmaları temsilcileri katıldı. Toplantıda müteahhitler ve yapı denetim firmalarının istek ve talepleri dinlenirken, değişen yapı denetim yönetmeliğine dair müteahhitler de bilgilendirildi. Toplantı kapsamında yapı denetim yönetmeliğindeki değişikliler, istinat ruhsatı uygulaması, çevre ve güvenlik önlemlerine yönelik uygulamalar ve binalardaki cephe ve estetik uygulamaları gibi konular ele alındı. Toplantıda ayrıca önceki inşaat işlerine yapı kullanma izin belgesi almamış müteahhit firmalara bölgede yapı ruhsatı verilmeyeceği uyarısı da yapıldı.

Yapı Denetim Kanunu'nda yapılan değişikliklerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, toplantının amacının imar yasasındaki son değişikliğin, ortak bir çalışma gereksinimini doğurduğunu belirterek, el ele vererek, sorunları birlikte çözebileceklerini belirtti. Karadağ yapı denetim firmalarının da denetimler konusunda çok duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Mamak Müteahhitler Derneği Başkanı Hamza Can da belediyenin gerek müteahhitler gerekse yapı denetim firmalarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber