Yozgat'ın bir yanı sel suları altında, bir yanında çifçiler yağmur duasına çıktı

Kurak geçen Nisan ayından dolayı ekili tarım alanlarının kuruma noktasına gelmesi Yozgatlı çiftçileri endişelendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın ilçelerinde yaklaşık 10 gündür devam eden yağmur duasının ardından Yozgat merkez ve bazı ilçelere yağmur yağarken, bazı ilçelere ise yağmadı. Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesi de şiddetli yağmur ve dolu yüzünden sel suları altında kaldı.

Merkez ilçeyle birlikte 14 ilçesi bulunan ilde yağmur yağması için vatandaşlar yağmur duasına çıkıyor. Aydıncık İlçe Müftülüğü tarafından öğle namazına müteakip Güldede Parkı'nda yağmur duası yapıldı.

Yağmur duasına İlçe Belediye Başkanı Bahattin Özger, Garnizon Komutanı Mehmet Engin, İlçe Emniyet Amiri Savaş Durdu, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Demirel, Kösrelik Belediye Bşk Dursun Kuzu, çevre ilçe ve beldelerden çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, yağmur duasının sünnet olduğunu, Peygamber Efendimiz'in(SAV) de yağmur duası yaptığını söyledi.

Bölge çiftçisi de buğday ve diğer ürünlerinin kuruma noktasına geldiğini belirterek, bu yüzden yağmur duasına çıktıklarını, yağmur yağması için Allah'a dua ettiklerini ifade etti. Yapılan duanın ardından vatandaşlara yağmur yağması için kurban kesilen bir büyükbaş ve 5 küçükbaş hayvanın etinden pişirilen etli pilav ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber