Personel reformunda, sıra sosyal tarafların önerilerinde...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü asıl gündeminin Kamu Personel Rejimi olduğunu dile getiren Çiçek, hazırlanan taslağın ayrıntılı olarak ele alındığını belirtti.

Uygulamada olan kamu personel rejiminin yarım yüzyıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Bakan Çiçek, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun bugüne kadar 133 defa değiştirildiğine işaret etti. Bu değişiklikler de yeterli görülmediği için Kanun Hükmünde Kararnameler ile düzenlemeler yapıldığına da dikkat çeken Çiçek, her bakanlığın çıkardığı ek kanunlarla kamu personel rejiminin dağınık ve karmaşık bir hal aldığını kaydetti.

657 sayılı Kanun'un mantığının bozulduğunu söyleyen Çiçek, aynı işi yapan memurlar arasında maaş farklılıkları ortaya çıktığını, sistemin teşvik edici olmadığını, çalışanla çalışmayanın aynı maaşı aldığını anlattı. Ek ödeme tutarlarının esas ücreti geçtiğine işaret eden Çiçek, maaş hesaplamalarında 5 faktörle 17 faktör arasında hususun ortaya çıktığını belirtti. Kamu personel rejiminin bir bütünlük içinde, reformcu bir anlayışla düzenlenmesine ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Çiçek, yapılan çalışmaların bugün bir ilk değerlendirmesinin yapıldığını, bundan sonra konunun tarafları olan kuruluşların katkılarıyla taslağa son şeklini vermek üzere yeni bir çalışma başlatılacağını ifade etti.

Çiçek, açıklamalarının sonunda basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Çiçek, askeri personelle diğer memurlar arasındaki ücret uçurumunun giderilip giderilmeyeceği sorusu üzerine, maaş ve ücretler açısından tek çatı altında toplama yönünde bir yaklaşımın bulunduğunu kaydetti. Yargı mensupları ve askerlerle ilgili başka faktörlerin de bulunduğunu dile getiren Çiçek, terfi, disiplin suçları gibi konuların, taslağın dışında olduğunu vurguladı. Çiçek, sadece maaş ve ücretler açısından hizmetin özellikleri de dikkate alınarak bir düzenleme yapılmasının düşünüldüğünü söyledi.

'Kamu personel rejimi konusunda sendikaların görüşleri alınacak mı?' sorusuna ise Çiçek şu karşılığı verdi:

"İlgili taraflar içinde kamu sendikaları da var. Beklentileri nelerdir, neyi arzu ediyorlar bunları alacağız. Sendikaların kuruluş nedeni de budur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber