Polis meydanda görünmeyecek ama 4 dakikada olay yerinde olacak

Güvenlik konseptinin değiştiğini belirten Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kuru binaların güvenliğe katkısı olmadığını belirterek, polis karakolları sayısını azaltıp ekip sayısını artıracaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karakollarda personelden, elektrik ve suya kadar büyük israf olduğunu kaydeden Kahya, ?Güvenlik için bunlar israf sayılmaz; ama yeni konseptimizde karakollarda nöbetçi, telsiz başına görevli koyma yerine ekip sayısını artırıp olaylara en geç 4 dakika içerisinde hızlı müdahale etmeyi planlıyoruz.? dedi.

Nilüfer ilçesinin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Emniyet Müdürü Kahya, güvenlik konseptinde yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade etti. Muhtarlara emniyetteki yeni anlayışı anlatan Kahya, polislerin karakolda değil sokakta olması gerektiğini dile getirdi. Emniyetin ilgili tüm şube müdürlerinin mahalle muhtarlarıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldığını belirten Kahya, ?Bu bir istişare toplantısıdır, bizden çok muhtarların konuşmasını istiyorum. Sizleri dinlemeye geldik, eleştirebilirsiniz bizleri. Eksikliğimiz varsa kendimizi düzeltmeye hazırız. Olaylar ne kadar fazla tartışılırsa o kadar güzel olur.? dedi.

KURU BİNANIN GÜVENLİĞE KATKISI OLMAZ

Her şeyin gün geçtikçe daha iyi olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Kahya, muhtarların en çok isteklerinden birisinin de polis merkezi yapılması olduğunu dile getirdi. Güvenlik konseptinin değiştiğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Kahya, muhtarlara sorduklarında sık sık ?polis merkezi yapılsın' dediklerini hatırlatarak şunları kaydetti:

?Muhtarlar ısrarla polis karakollarının çoğaltılması gerektiğini söylüyor. Kuru binanın güvenliğe katkısı olmaz. Sokaktaki polis sayısının, ekip sayısının artırılması lazım. Karakollarda çok fazla israf var. Personel israfı, araç gereç israfı, elektrik, su temizliğe varacak kadar büyük israf var. Güvenlik için her şey yapılabilir, bunlar israf sayılmaz; ama gereksiz bir anlayış diye düşünüyoruz.?

ÇAĞDAŞ ÜLKELERDE POLİS MEYDANDA YOK, AMA BİZDE TEPE LAMBASI GÖRÜLMEZSE GÜVENSİZLİK SAYILIYOR

Çağdaş ülkelerde polisin mümkün olduğu kadar gösterilmediğini anlatan Kahya, gelişmiş ülkelerde olay tezahür ettiğinde polisin süratle geldiğini söyledi. Kahya, ?Bizde ne kadar siren tepe lambası görülürse o kadar güvenli sayılıyor. Çağdaş ülkelerde tek polis ekibi görünmez, ihtiyaç olduğunda anında polis gelir. Bize bu noktada fazla polisi afişe etmek istemiyoruz. Çok fazla resmi görevler yüklemiyoruz. Çok fazla polis merkezi yapmak istemiyoruz. Çok fazla ekibe ulaşmak istiyoruz. Bunu sağlamak için polis merkezilerini azaltma gibi konseptimiz var. Nezarethanede bir görevli, telsizin başında, kapıda, orada var, burada var. İfade alan arkadaşlar var. Baktığınızda çok fazla iktisatlı kullanmadığımızı ekonomik kullanmadığımızı düşünüyoruz. Mahalleleri parselleyip her parsel içine ekip koymayı planlıyoruz. Ekibin en uzak yere 4 dakikada ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Suç analizleri yapıyoruz. Hangi mahallemizde hangi suçlar daha fazla işlenmiş, oralara daha sık ekip koymak istiyoruz.? diye konuştu.

SİMİT SATAN KESTANE PİŞİREN POLİSLERE TAKVİYE YAPILDI

Sokak hakimiyetini sağlanmayı önemsediklerini belirten Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 50 polisi çevik kuvvet şubesinden asayiş şubesine görevlendirdiklerini açıkladı. ?Güven timleri' dedikleri simitçi, ayakkabı boyacısı, mendil satan, mısır kestane pişiren polislerin sayısını artırdıklarını vurgulayan Kahya, ?Sivil arkadaşları sokak hakimiyetini sağlama amacıyla sokaklara dağıttık, suçun önlenmesini sağlamak için dağıttık. Polis merkezlerinden çok, polis ekiplerinin çoğalmasını istiyoruz. Daha iyi güvenlik hizmeti sunmak için böyle bir konseptimiz var.? görüşünü dile getirdi.

Muhtarların kanalizasyon kapaklarının çalınmasından duydukları şikayetleri dile getirmesi üzerine konuşan Kahya, kanalizasyonlara plastik kapak yapılmasını istediklerini açıkladı.

ÇELİK KASALARA PARA KOYMAYIN

Hırsızlık olaylarına karşı alınan tedbirlere de değinen Kahya, dolandırıcılık olaylarına karşı hayata geçirdikleri e-posta uygulamasının detaylarını anlattı. Polisin hiçbir zaman telefonla konu çözmeyeceğine dikkat çeken Kahya, mahalle muhtarlarına da çevrelerindeki insanlara bunu iyice anlatmasını istedi. Çelik kasa hırsızlıklarına da dikkat çeken Emniyet Müdürü, ?Hırsız kasayı komple götürüyor, tenha bir yerde açıyor, içerisindekileri tamamen boşaltıyor. Kasalar kesinlikle güvensiz. Kasalara para koymayın. Özellikle uzun tatil dönemlerinde kasa hırsızlıkları artıyor. Akşamları bırakıp gidiyorsunuz. Onun için kasalarda fazla para koymayın. Tatillerde özellikle kasalara para koymayın. Lütfen paraları bankaya yatırın.? dedi.

614 ÇOCUĞU SOKAKTAN KURTARDIK

Suç işlemeye eğilimli sokakta çalışan çocuklara yönelik de projelerini anlatan Kahya, suçlu çocuk olmadığını, suça itilen çocuk olabileceğini söyledi. Kahya şöyle devam etti:

?Gerek çevresi, gerekse de ailesi tarafından sahipsiz bırakılan çocukların kimle oturduğu belli değil. 614 sokakta çalışan çocuğumuza özellikle sporu sevdireceğiz. Onları tüm alanlarda yetiştirmeye çalışacağız. Sokakta çalışan çocukları tiner gibi tehlikeli alışkanlıklar bekliyor. Biz bu çocuklara sahip çıkıyoruz. Bunlara şehrin turistik mekanlarını da gezdireceğiz. Bu çocukları yüzme havuzlarına götüreceğiz, sinemaya tiyatroya götüreceğiz. Arkadaşlarımız bu çocuklarla şaz boyunca ilgilenecekler. Amacımız bu çocukların suça itilmesini önlemek, onlara sahip çıkmak.?

İKİ RADAR ARASINDA HIZ YAPMAYIN ORTALAMAYA GÖRE CEZA YAZIYORUZ

Şehir genelinde 336 mobese kamerasının şehri hem asayiş hem de trafik yönünden izlediğini vurgulayan Kahya, araç sürücülerinin radar olan yerde yavaşlayıp, ardından hızlandığını söyledi. Kahya, ?Sürücülerimiz bilsin ki radar kameralarımız kayıt altında. Radarı gören sürücü yavaşlıyor, ardından hızlanıyor. Oysa iki radar arasındaki ortalama baz alınarak arada hız yapan sürücülere ceza yazılıyor.? uyarısında bulundu.

Mahalle muhtarları da çeşitli alanlarda duydukları şikayetleri Emniyet Müdürü Kahya'ya bizzat iletti. Esentepe Mahallesi Muhtarı Hacı Özkan ise içkili mekanların arttığı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki olumsuzlukları dile getirdi. Toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık ise bulvar için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber