Düzce Belediyesi işçilerle anlaştı

Düzce Belediyesi adına İşveren sendikası Yerelsen ve işçiler adına işçi sendikası Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, sendika ile anlaşmaya vardıklarını yakın zamanda da imzaları atacaklarını söyledi. Bayram, görüşmelerin sona Toplu İş Sözleşmelerini kendi içimizde hallettik.?Hem sendikanın hem bizim taleplerimizi netliğe kavuşturduk. Anlaşmayı sağladık. Uygun zamanda da oturup imzaları atacağız. Herhangi bir problem yok. Bazı maddeler üzerinde süreç uzamıştı. Son kısmına bende müdahil olarak bitirdik ve sonlandırdık" diye konuştu.

Zamla ilgili olarak birkaç yönlü çalışma yaptıklarını anlatan Bayram, "Sendikamız tarafından da kabul edilebilir rakamlar olduğu için onların talepleri doğrultusunda gerçekleşti" diye konuştu.

Başkan Bayram, gerek Düzce Belediyesi gerekse başka kurumlardaki tüm çalışanların iyi şartlarda yaşayabilmelerine yetebilecek ücretleri almalarını istediğini söyledi.

Ücretlerle ilgili görüşme sürecinden bahseden Bayram "Bu 2 yönlü konu. Birincisi, çalışanlar açısından istedikleri ücret artışlarını sağlayabilmek. İkinci konuda kurum açısından verebileceğimiz ücret zamlarını konuşmak. İkisinin kesiştiği noktada anlaşma noktamız oluyor. Biz bunu sağladık. Bir önceki toplu sözleşmede de sağlamıştık şimdide sağladık. Süreçle alakalı bir problem yok" dedi.

Çalışanların zammında oran ve taban ücretlerde artış sağladıklarına dikkat çekerek "6 ayda bir yüzde 5'lik olarak ve taban ücrette artış öngörüldü. Sendikanın böyle bir talebi olmuştu.

Yüzde 10 ile 15 arasında bir şey oluyor. Sözleşme aşamasında oranı net olarak açıklayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber