Bakan Davutoğlu: 2B'ler halkın istediği gibi olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Muğla 4. İl Olağan Kongresi için gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kongrede gündeme ilişkin açıklama yaparken, halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili değerlendirme bulundu.Spor salonundaki kongreye eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katılan Bakan Davutoğlu, partililerin sevgi gösterileri arasında kürsüye çıktı. Son dönemlerde gündemden düşmeyen 2B arazileri ile ilgili olarak şunları söyledi: "Muğla'da yüzde 70'lik ormanlık alan var. Muğla'nın 2B çerçevesinde hakettiği yapılacaktır. Biz 2B'leri çok önemsiyoruz. Fiyatların yüksek olduğuyla ilgili söylentiler var, biz bunu düzelteceğiz. Vatandaşın alabileceği uygun koşullara getireceğiz. Halkımızın bu konuda hassas olduğunu biliyoruz. 2B arazileri, halkımızın istediği gibi yine halkımızın olacak. Türkiye genelinde olduğu gibi turizm önemli kentlerinden birisi olan Muğla'da da 2B arazileri, önce hak sahibi vatandaşlarımıza verilecek. Bu konuda herkesin içi rahat olsun." dedi.

'12 İLÇE BELEDİYEYİ İSTİYORUM'

Konuşmasında yerel seçimlere de yer veren Bakan Davutoğlu, "Muğla'daki belediyeleri AK Parti anlayışı ile tanıştıracağız. Muğla, önümüzdeki yerel seçimlere ilk defa büyükşehir olarak girecek. Sizlerden, başta Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 12 ilçe belediyesini kazanmanızı istiyorum. Muğla'daki tüm belediyeleri, AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile tanıştıralım. Bizler bu seçimlerde sürekli yanınızda olacağız ve sizleri yalnız bırakmayacağız." diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, kongrenin yapıldığı spor salonunun Muğla'ya yetmeğini de belirterek, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile görüştüğünü, yeni bir spor salonu yapılması konusunda adım attıklarını açıkladı.

Dış politikaya da değinen Bakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, hiçbir dış gücün etkisi altına giremez. Bugün Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki imajı, Türkiye'nin lider bir ülke olduğunu gösterir. Gittiğimiz her ülkede büyük bir itibar ile karşılaşıyoruz. Artık Türkiye, 10 yıl önceki Türkiye değil." dedi.

Bakan Davutoğlu, konuşmasının ardından kongre salonundan ayrılarak, şehir merkezindeki Şahidi Hazretleri Türbesi, İlim Yayma Cemiyeti, Yörük Obaları Derneği ve Zahire Pazarı'na gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber