Prof. Yıldırım: Öğrenilen ilmin hayata tatbik edilmesi gerekir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler konulu sempozyumun değerlendirme oturumu başkanlığını yapan Prof. Dr. Suat Yıldırım, ilim öğrenilmesi ve öğrenilen ilmin hayata tatbik edilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Yıldırım, Fethullah Gülen'in sempozyuma gönderdiği mesajdaki, ?Peygamber Efendimiz (sas) sadece devrindeki sorunları halletmekle kalmamış, kıyamete kadar gelecek insanlığın sorunlarını çözme metodunu da ortaya koymuştur.? ifadelerine atıfta bulunarak, bu metotları anlayacak ilim erbabı ve onları uygulayacak insanlar gerektiğini söyledi.

"FİKİRLER TEORİDEN PRATİĞE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ"

Mısır Müftüsü Ali Cuma da Hz. Peygamber'in (sas) kılavuzluğunun ele alınıp, kıyamete kadar ümmetin lehine olacak hususların hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Cuma, sempozyumda sözü edilen her şeyin araştırılması gerektiğini ifade ederek, ?Burada ortaya çıkan fikirlerden kaideler ve kurumlar üretilerek dünya imar edilebilir. Böylece Hz. Peygamber'in (sas) yolundan gitmiş oluruz. Burada yapılan çalışmalar bütün Müslümanlara yayınlansın. Teoriyi pratiğe dönüştürmek lazım.? dedi.

"KABİLE TOPLUMUNDAN İNSAN MERKEZLİ TOPLUMA"

Prof. Dr. Nevzat Aşık ise değerlendirme konuşmasında, Hz. Peygamber'in (sas) büyük bir inkılap yaptığını dile getirerek, ?İslam'dan önce kabile merkezli bir toplum vardı. Peygamberimiz'den (sas) sonra mescit merkezli, insan merkezli bir toplum oluşmaya başladı.? şeklinde konuştu.

Kardeşlikte kalitenin konuşulması gerektiğini dile getiren Aşık, Hz. Peygamber'in (sas) kardeşlik konusuna verdiği önemin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Kur'an, hadisin kitaplarda kalmasının bir anlamı olmadığını ifade eden Aşık, bunların okunması, anlaşılması ve hayata tatbik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber