Hıdırellez Bahar Bayramı kutlandı

Yurt genelinde her yıl 6 Mayıs günü kutlanmakta olan ve halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen, Hıdırellez Bahar Bayramı Yozgat'ta da kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda düzenlenen kutlama programına; AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türk gelenek ve göreneklerinin, birlik ve beraberlik adına önemli etkinliklere vesile olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de ülkenin eşsiz bir kültür hazinesine sahip olduğunu ifade ederek, ?Bu kültür hazinesinden biri de birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Hıdırellez şenlikleridir. Bu tür etkinlikler kaynaşmaya da vesile oluyor.? dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekil Ertuğrul Soysal, Hıdırellez'in geçmişten günümüze, kültürde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ?Bu şenlikler, birlik beraberliği simgelemektedir. Hıdırellez şenliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, mahalli sanatçılardan Erhan Özel bir konser verdi. Daha sonra katılımcılara etli pilav ikram edildi.

Ayrıca, yaptıkları haberlerle Yozgat kültürünün tanıtımına katkı sağlayan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Ferhat Özer ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ömer Ertuğrul'a plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber