En ilericiyiz ama değerlerimize bağlıyız

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''En ilericiyiz, en yenilikçiyiz ama değerlerimize bağlıyız'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afyonkarahisar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Bin yıldır bu mukaddes topraklar üzerinde birbiriyle kardeş gibi yaşamış, dünyanın en büyük medeniyetlerini kurmuş bir milletin çocuklarıyız; onun için muhafazakarız. En ilericiyiz, en yenilikçiyiz ama değerlerimize bağlıyız'' dedi.

28 Şubatlara gelinceye kadar Türkiye'de gizli, açık darbecilik, cuntacılık çalışmalarının olduğunu ve hükümetlerin asker öksürdüğü zaman şapkasını alıp kaçtığını belirten Arınç, ''(Haydi Bir Daha şarkısı) AK Parti'ye hiç oy vermemeye adeta kararlı olan yüzlerce insan tanıdım. 'Benim yüreğime dokundu bu, benim kalbimden geçen de bu' dedi, duygulandı. İnsanlar genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle bunu yüreklerinde hissetti. Tam damardan yakalamışız milleti'' şeklinde konuştu.

Diyarbakır'ın asıl kimliği Müslümanlık

Arınç, Diyarbakır'ın asıl kimliğinin Müslümanlık olduğunu, kentin 639 yılında Müslümanlar tarafından fethedildiğini bildirerek, ''Hazreti Peygamber'i anacağız'' denildiğinde anında 200 bin kişinin Diyarbakır sokaklarında toplandığını ifade etti.

''Siz bakmayın PKK'nın, terörün, örgütün tehdit baskı şantajla yaptıklarına. Milletin gönlünde Peygamber sevgisi, İslam duygusu var'' diyen Arınç, millet hangi değerlere inanıyorsa, kendilerinin de o değerlere inandıklarını vurguladı.

Dış politikada başarılı olduklarını dile getiren Arınç, ''İç politikada da başarılıyız. Canımızı sıkan, gönlümüzü ağrıtan tek baş belası terördür. Terörle mücadelede de başarılı olacağız. Bize güvenin. Terörün de kökünü inşallah kazıyacağız. Memlekete huzur ve güven gelecek. '' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber