Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tatilciyi 'yıldız rekabeti'nden koruyacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Yıldız Savaşları'nda usulsüzlük yapana 84 bin lira ceza geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tatilciyi 'yıldız rekabeti'nden koruyacak. Bakanlık, 'Bazı otellerin tanıtımlarındaki yıldız bilgisi yanlış olabilir' diye uyardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli olan bakanlık, sahip olmadığı yıldızları kullanan otellere 84 bin TL'ye kadar ceza verebilecek

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Tatİl sezonu açılırken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na da çok sayıda otel şikayeti ulaştı. Özellikle, otellerin sınıflarını ortaya koyan yıldız bilgilerinin, tüketiciyi aldatıcı şekilde kullanıldığını, yıldızsız otellerin dahi yıldızlı tanıtım yaptığını, kimi otellerin de sahip olmadığı sayıda yıldızla kullandığını saptadı. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de koordinasyon halinde olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu bakanlığın aldatıcı otel reklamlarıyla ilgili bildirimlerini de değerlendirmeye alıyor. Buna göre, bakanlık, vatandaşı aldatıcı otel reklamının yerel mecrada çıkması halinde 8 bin 390 TL, ulusal basında çıkması halinde ise 10 katı artarak 84 bin TL ceza verecek. Aldatıcı reklamlar yapan bir otel bu suçu bir yıl içersinde ikince kez yaparsa verilen para cezası ikiye katlanacak.

MUTLAKA KONTROL EDİN

Bakanlık, vatandaşlardan satın alınması düşünülen tatille ilgili bilgileri doğrulamadan rezervasyon yapmamalarını isterken, her türlü şikayetin Turizm İl Müdürlüklerine bildirmesini istedi.

Tüketici Kanunu'nda değişiklik

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 4077 sayılı Tüketici Kanunu'nda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bakanlık, Ekim 2011'den itibaren Tüketici Mahkemeleri'nde 300 ile 350 lira arasında olan tanık dinletme ve bilirkişi ücretini yeni yasayla kaldıracak. Bakanlık, tüketici kredilerindeki sigorta yaptırılmasına ilişkin uygulamasına da açıklık getirecek, tüketici ister krediyi aldığı kurumdan isterse kendi sigorta şirketinden sigorta yaptırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber