Burç öğretmeni EMEPYA'da dünya 4'ncüsü oldu

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Özel Burç İlköğretim Okulu öğretmeni Yusuf Koyutürk, öğretmenler arası 4. Uluslararası Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması (EMEPYA)'nda dördüncü oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile Eğitim Metotları Geliştirme Derneği (EMGED) tarafından düzenlenen ve eğitim ortamlarının iyileştirilmesini hedefleyen EMEPYA'ya 2 bin 448 öğretmenin ürettiği 2 bin 106 eğitim projesi katıldı. Bunlardan 126 proje finalde yarıştı.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün de katkıda bulunduğu yarışmada ilköğretim kategorisinde 4'ncülüğü elde eden Özel Burç İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Yusuf Koyutürk, hem Adana'nın hem de okulunun gururu oldu. Özel Burç İlköğretim Okulu Müdürü Saim Uyanık, kazandıkları başarıdan duydukları mutluluğu dile getirerek, okullarının ilçe tarihinde çok büyük ve müstesna bir başarı elde ettiğinin altını çizdi. Kendilerini motive etmek ve umutsuzluğa kapılmamalarını sağlamak için kullandıkları slogana değinen Uyanık, ?Sloganımız, dünyada bir kişi bir işi başardıysa o iş başarılabilir. Bu sloganın amacı umutsuzluğu önlemek ve motivasyon sağlamak.'' şeklinde konuştu. Saim Uyanık, İlköğretim Kategorisi'nde 4'ncülüğü elde etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, ?EMEPYA eğitim materyalleri konusunda düzenlenen bir proje yarışması. Yani bir öğretmen bir konuyu en iyi şekilde nasıl anlatabilir, bunu araştırıyorlar. Öğretmenimiz Yusuf Koyutürk'ün teknolojiyi ön planda tutarak hazırladığı proje başarı elde etti.'' dedi.

Fen ve Teknoloji öğretmeni Yusuf Koyutürk ise hazırladıkları projede teknolojiyi ön plana çıkardıklarını dile getirerek, materyal geliştirme konusunda kullandıkları teknolojiyle dereceye girdiklerini belirtti. Koyutürk, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: ?Dersimiz fen ve teknoloji olduğu için teknolojiyi ön plana çıkartmak istedik. Tabi bu çalışmalarda öğrencinin de ön plana çıkması bizim eğitim anlayışımız açısından önem arz ediyor. Öğrencimizin kendini ön plana çıkartması için tasarladığı projeyi kendisinin yönetmesine izin verdik.?

Öğrencilerinin hazırladığı projeyi bilgisayar ortamında çeşitli programlar kullanarak teknolojik bir materyal haline getirdiğini anlatan Koyutürk, şöyle devam etti: ?Öğrencilerim konuyla ilgili fikirlerini kendisi yönetiyor, oynuyor ve kendisi video çekiyor. Ben o çekimleri çeşitli programlarla, yazı ve espriler yükleyerek film şeklinde hazırlıyorum. Okulumuzun giriş katındaki televizyonda yayınlıyoruz. Bu yayınladığımız şeyler arasında ?road runner' gibi çizgi filmler yer alıyor. Hazırladığım filmler çizgi film şeklinde olduğu için 1. sınıf öğrencisinin bile dikkatini çekiyor. Kendilerini televizyonda gören öğrencinin motivasyonu artıyor ve bu öğrenciler başarıları oluyor. Öğrencinin gelişimini ve anlatılan konuyla bütünleşmesini sağlayan bu yöntem EMEPYA'da başarıya ulaşmamızı sağladı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber