Balıkesir'de tarım desteklemeleri yolsuzluğu operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin operasyonunda, tarım destekleme ödemelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 85 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi Balıkesir olmak üzere 10 ilde sabah saatlerinden itibaren eşzamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında kamu görevlileri, muhtarlar, esnaflar ve köylüler olduğu öğrendildi.

Alınan bilgiye göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan tarım ve hayvancılık destekleme ödemelerinde hayali ve başka isimler üzerine düzenlenen belgelerle yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Başsavcılıkla koordineli yürütülen istihbarat çalışmaları üzerine mahkeme kararı çıkarılarak, bugün Balıkesir merkezli 10 ilde eşzamanlı operasyon yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok ilçe müdürlüğü ile üretici birliklerine operasyon düzenledi. Aralarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli 12 kişi, üretici birliği başkanları ve bazı köy muhtarlarıyla hayvan alıp satan firma sahiplerinin de bulunduğu 85 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Sabah erken saatlerden itibaren başlatılan operasyonun devam ettiği, 30 kişinin daha gözaltına alınmasının beklendiği bildirildi.

Zanlılara resmî belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve çıkar amaçlı organize suç örgütü kurma gibi suçlar yöneltildiği belirtildi. Gözaltına alınan kamu görevlileri, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üretici birliği yöneticileri ve hayvan yetiştiricilerinin, suç örgütleriyle müşterek hareket ederek haksız destekleme ödemeleri aldığı ve bu şekilde kamu zararına sebep olduğu iddia ediliyor.

Jandarma ekiplerinin, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne yaklaşık 6 ay önce düzenlediği operasyonda ise 2007 ile 2011 yılları arasındaki tarım ve hayvancılık desteklemeleriyle ilgili belgelere el koyduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber