Vali Şahin'den genç girişimcilere öğüt

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, KOSGEB eğitimine katılan kursiyerlere tavsiyelerde bulunarak, "Unutmayınız ki hayatta doğru, dürüst olanlar kazanır. Akan terle kazanılan her şey kutsaldır. Yanınızda çalıştıracağınız işçilerin hakkını verin. Az kazanın, öz kazanın ama helal, legal yoldan kazanın." dedi.

Vali Şahin, Giresun Valiliği'nde düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Şahin, eğitime katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ?Giresun'un geleceğini temin edecek olan sizleri böyle kalabalık görünce çok sevindim." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an burada 112 kişi var. Bu kişilerin 70'i iş yeri açsa ve en az 3 kişiye iş imkanı kazandırsa işsizlik sorunumuzun çözümüne büyük katkı sağlar. İlimizin refah düzeyi artar.?

Verilecek olan eğitimin önemine işaret eden Vali Şahin, ?Akademik olarak bu işi öğrenmek, tecrübelerden yararlanmak son derece önemli. İş aşkı, aş aşkı oldukça her şey düzelir. Bunlar olmazsa tembellik alır başını gider. Aldığınız eğitimi işinizde uygulayarak, doğruluk ve dürüstlükle birleştirdiğinizde başarıya ulaşırsınız. İş adamı olmanın yolu doğruluktan, dürüstlükten geçer.? diye konuştu.

KOSGEB Giresun Müdürü Mustafa Kurt ise bu yıl toplam 360 kişiye girişimcilik eğitimi vereceklerini söyledi. Kurt, "Alacağınız eğitimde hedef, sizlere iş planı kazandırmak. Bunu kazandırırken doğru iş planı yapabilmenize imkan sağlamak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber