Kadirlili doktorlar Uganda yolcusu

Kadirli ilçesinde görev yapan 2 doktorun sağlık çalışmasında bulunmak üzere Uganda'ya gideceği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Kadirli Sağlıkçılar Derneği (TUSKAD) Başkan Yardımcısı Dr. Aşkın Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kimse Yok mu Derneği ve Güneydoğu Uluslararası Sağlıkçılar Federasyonu (GUSAF) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tüm Kadirli Sağlıkçılar Derneği (TUSKAD) işbirliğiyle Kadirlili hekimlerden Dr. Mustafa Küçükkavruk ve Dr. Hakan Ulusoy'un 2 hafta süreyle sağlık yardımında bulunmak üzere Uganda'ya gideceğini söyledi.

Özer, 12 Mayıs'ta yola çıkacak olan ve yılık izinlerini bu şekilde hayır işlerine adayan hekimlere görevlerinde başarılar dileyerek, Uganda'daki insanlara Türk hekimler olarak sağlık hizmeti götürme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

Daha önce Somali'ye giderek, oradaki insanlara sağlık hizmeti verdiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Dr. Hakan Ulusoy da, Uganda'nın Jinja eyaletinde görev yapacağını dile getirerek, 26 Mayıs'a kadar hasta muayenesi, ilaç dağıtım başta olmak üzere daha birçok konuda faaliyet göstereceklerini ifade etti.

Dr. Mustafa Küçükkavruk ise TUSKAD tarafından gelen böyle güzel ve hayır çalışması davetini kabul ettiğini kaydederek, "Allah rızası için yapılan çalışmaya her zaman destek veriyoruz. Yıllardır ülkemize hizmet ediyorum. Bu tür yardım çalışmalarını televizyonlardan izliyor ve bu topraklarda yaşayan insanlarımıza hizmet edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yardım çalışması teklifi benim için fırsattı. Allah'a çok şükür oraya sağlık hizmeti götürmek nasip olacak inşallah. Görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber