Servis şoförlerine iletişim ve trafik kuralları eğitimi verildi

Sakarya'da işçi ve öğrenci servisi firmalarının yöneticileri ve personeline verilen 'Etkili İletişim Davranışları' ve 'Trafik Kuralları' semineri tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) işbirliği ile düzenlenen seminerin üçüncü etabına, personel ve öğrenci taşımacılığı sektöründe çalışan 350 kişi katıldı.

Seminerin son gününde konuşan SAÜ Kırkpınar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, servis şoförlerine öfke kontrolü ile ilgili bilgi verdi. Güçlü insanın öfkelendiğinde kavga eden insan olmadığını vurgulayan Erol, "Çatışma ve anlaşmazlıkları olumlu bir şekilde çözümlemek gerekiyor. Öfkeniz karşınızdakine şiddete dönüştüğü zaman çok zararlı bir hale gelir. Hangi duygunuz öfkeye neden oluyorsa, önce onu belirlemek ve pasif ya da saldırgan olmadan öfkeyi kontrol etmek gerekir." tavsiyesinde bulundu.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı ise trafik kazalarının nedenleri ile ilgili sunum yaptı. "Önemli olan aracı kullanmak değil, kurallarına uygun bir şekilde kullanmaktır." diyen Ayancı, "Kazaların yüzde 17'sini kavşak kazaları oluşturuyor. Kavşaklarda uyulması gereken trafik kuralları ve trafik işaretlerini bilmemekle alakalı kazalar sıklıkla yaşanıyor. Herkesin birbirinin trafikteki hakkına riayet etmesi gerekiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber