Memurların toplu sözleşme görüşmelerinde üçüncü oturum sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında üçüncü oturum başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor.

Bugünkü görüşmede, eğitim, öğretim ve bilim, sağlık ve sosyal, büro bankacılık ve sigortacılık, tarım ve ormancılık, bayındırlık inşaat ve köy ile enerji sanayi ve madencilik hizmet kollarına ilişkin sendikaların teklifleri ile komisyon raporları masaya yatırılacak.

Görüşmeler kapsamında üçüncü oturum sona erdi

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yapılan üçüncü oturum sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Kamu Görevlileri Sendikaları heyetine Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu işveren heyetine ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlık yaptı.

Bugünkü görüşmede, eğitim öğretim ve bilim, sağlık ve sosyal, büro bankacılık ve sigortacılık, tarım ve ormancılık, bayındırlık inşaat ve köy ile enerji sanayi ve madencilik hizmet kollarına ilişkin sendikaların teklifleri ile komisyon raporları değerlendirildi.

Görüşmelere, 14 Mayıs Pazartesi günü devam edilecek. Kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin görüşüleceği pazartesi günü, kamu işveren heyetinin mali teklifini sunması bekleniyor.

Toplu sözleşme görüşmeleri 16, 17 ve 21 Mayıs tarihlerinde yapılacak oturumlarla sona erecek. 21 Mayıs'ta görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanması ve toplu sözleşmenin imzalanamaması durumunda, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplu sözleşmeye ilişkin kararını en geç 29 Mayıs'ta verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber