Anaç sığıra en az 225 tl'lık destekleme müjdesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kütahya Simav Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde bir süredir başkent Ankara'da yürüttükleri çalışmalar sonucunda önceleri en az 5 anaç sığırı olan işletmelerin yararlandığı desteklemelerden şimdi bir anaç sığıra sahip işletmelerin bile yararlanmasını sağladıklarını bildirdi.

Okumuş, Türkiye Süt Üreticileri Birliği olarak bir süredir başkent Ankara'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yürüttükleri çalışmaların üreticiler lehine sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve bu konudaki Bakanlar Kurulu kararının 7 Mayıs 2012 tarih ve 3106 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Süt Üreticileri Birliğine üye olan üreticilerin anaç sığır desteklemelerinden yararlanması için bundan böyle hayvan sayısına bakılmayacağına vurgu yapan Okumuş, ?Şöyle ki, birliğimize üye olan ve anaç sığır destekleme müracaat şartlarını taşıyan her üreticimizin işletmesindeki anaç sığır sayısına bakılmaksızın hayvan başına en az 225 TL destekleme verilecektir. Emektar ve cefekar üreticimize hayırlı olsun? dedi.

Simav'da 30 bin civarındaki büyük baş hayvandan bu güne kadar sadece 9 bininin söz konusu desteklemeden yararlandığını dile getiren Okumuş, ?Yeni yürürlüğe giren tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre şimdi en az 2 bin anaç sığır yeni desteklemelerden yararlanacaktır. Bu da Simavlı hayvan üreticisinin 2012 yılında devletten 150 bin TL dolayında fazladan gelir elde etmesi anlamına gelmektedir? dedi.

Türkiye genelinde 4 milyon 400 bin civarında anaç sığır bulunduğunu dile getiren Okumuş, ?Eskiden 4 milyon 400 bin anaç sığırdan sadece 2 milyon 768'i desteklemelerden yararlanıyordu. Birliğimizin ısrarlı çalışmaları sonucu yeni yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre şimdi Türkiye'de işletmesinde anaç sığırı bulunan herkes hayvan sayısına bakılmaksızın Süt Üretici Birliklerine üye olması kaydıyla bu desteklemelerden yararlanabilecek. Bu da Türkiye'de hayvan üreticisinin devletten 360 milyon TL dolayında ek bir gelir elde etmesi anlamına geliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber