ALES için adaylara sınav giriş belgesi gönderilmeyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Mayıs Pazar günü yapılacak 2012-ALES İlkbahar Dönemi Sınavı için adaylara 'Sınav Giriş Belgesi' gönderilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2012-ALES İlkbahar Dönemi Sınavı 13 Mayıs 2012 Pazar günü yapılacak. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 'Sınava Giriş Belgesi'ni, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin, http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda olacak. 'Sınava Giriş Belgesi'ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecek. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması, adayın güncel bir fotoğrafı ve TC kimlik numarası bulunması, pasaportun süresinin geçerli olması gerekecek. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak. Sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber