Davetsiz Misafir, yerleşik İngiliz'in evinde yöresel yemeklerini tanıttı

Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Davetsiz Misafir, 45'inci programını Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Demirciler köyünde yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği(MAÇED)'nin davetlisi olarak gelen Davetsiz Misafir programının sunucusu ve Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla, 45'inci programını 2 yıl önce Manavgat Demirciler köyüne yerleşen İngiliz Halk bilimci Heloise Sunderland'ın evinin bahçesinde yaptı. Turgay Başyayla, Manavgatlı hanımların yaptığı yöresel yemeklerin yapılışı ve tariflerini anlattı. Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) Başkanı İsmail Karataş, 4 yıl köy köy gezerek hazırladığı Manavgat Yemekleri isimli kitabını hediye etti. Türkiye'nin yemek, folklor, halk oyunları ve müzik kültürüne yönelik kitap çalışması içinde olduğunu belirten Turgay Başyayla, turizm şehri Manavgat'ın doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğiyle dünyanın nadir yerlerden biri olduğunu belirtti.

Evinde misafir oldukları İngiliz Heloise Sunderland'ın Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldığı için Demirciler köyüne yerleşmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Başyayla, turizm şehrinin tarihi ve doğal güzellikleri yanı sıra çok zengin yemek ve müzik kültürünü yerinde görme imkanı bulduğunu ifade etti.

İngiliz halk bilimci Heloise Sunderland, dünyada çok sayıda ülke gezdiğini ve Manavgat'ın Demirciler köyünü çok sevdiği için 2 yıl önce köye yerleşmeye karar verdiğini söyledi. Sunderland, 76 yıllık köy evini restore ederek kültür turizmine açtığını ifade etti.

Side Kemer'de yaşayan Arzu Doğan isimli ev hanımı ise bölgedeki yemek türleri ve turizmin yıllar içinde nasıl geliştiğini anlattı. Eskiden pamuk ve susam ekilen verimli arazilerin evin erkeklerine verildiğini anlatan Arzu Doğan, deniz kenarında sazlık alanlarını ise işe yaramaz diye damatlara verildiğini söyledi.

Programda Çağlayan İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni Sevil Ünlü de bağlama çalarak Antalya ve Teke yöresi türkülerini seslendirdi. Başyayla, program çekimi için evini Davetsiz Misafir'e açtığı için İngiliz Heloise Sunderland ile çekimlerde emeği geçen Hasan Ünal, MAÇED Başkanı Hatice Canan, Aşağıışıklar köyü muhtarı Hulisi Uysal ve köylülere teşekkür etti. Programda ayrıca Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi Kız Ekibi öğretmenleri Şenay-Emrah Günay çifti ile birlikte Antalya ve Teke yöresi halk oyunlarından kesitler sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber