19 yıl önce öldürülen Mehmet Sincar'ın eşi: Bu işin peşini bırakmayacağım

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu, 19 yıl önce öldürülen eski DEP Milletvekili Mehmet Sincar'ın eşi Cihan Sincar'ı dinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komisyon'a konuşmadan önce basın mensuplarına açıklama yapan Sincar, bu işin peşini bırakmayacağını ifade etti. Sincar, eşinin niçin öldürüldüğünü öğrenmek istediğini kaydetti.

Eşi Mehmet Sincar'ın 19 yıl önce öldürüldüğünü hatırlatan Cihan Sincar, "Bilmiyorum gerçekten, dünden beri uykularım kaçıyor. Hem heyecanlıyım, hem üzgünüm ne diyeceğimi bilmiyorum ama her şeye rağmen bugün buradayız. Geç oldu ama ilk adımdır. İnşallah bunun sonu da gelir. Çok bekledik bugünü Allah'a şükür bugünleri de gördük." dedi.

Kocasının suçunun ne olduğunu ve niçin öldürüldüğünün cevabını öğrenmek istediğini belirten Sincar, "Onun gibi bir insan, aydın bir insan niye bu şekilde gitsin ve bugüne kadar niye faili meçhul kalsın. O dönem ki Meclis bir dava açmış ve zaman aşımından dolayı kapanmış, hiç ailenin haberi olmadan, 3 yıl devam etmiş sonra kapanmış. Bizim sonradan haberimiz oldu. İnşallah bundan sonra böyle olmaz, tek temennimiz budur." ifadesinde bulundu.

Faillerin kim olduğu konusunda da açıklamalarda bulunan Sincar, "Her gün yeni bir senaryo çıkıyor karşımıza. Ama maalesef net bir şey yok ortada. Ben yaşadığım sürece bu işi sonuna kadar, bedeli ne olursa olsun takip edeceğim. Kimseye bir kinim yok, ama kim ne suç işlemişse cezasını çeksin." diye konuştu.

Mehmet Ağar'ın bu süreçle ilgili tutuklu olduğunun hatırlatılması üzerine Sincar, "Bir süre Mehmet Ağar İçişleri Bakanı'ydı, ondan sonraki dönem bir heyet gelmiş Amerika'dan. Beni de ziyaret ettiler bu konu hakkında. Ben de bu süreçle ilgili Meclis'in bir şey yapmadığını söyledim. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise bana 'bu işi yapan bir Hizbullahçı'dır. O da İran'a kaçmış, ne zaman gelirse biz yakalarız' dedi. Ama ben buna inanmadım. Bu konu böyle kapandı." açıklamasında bulundu.

Sincar aşiretinden Mehmet Sincar, 1991 Genel Seçimleri'nde SHP listesinden Mardin milletvekili olarak Meclis'e girmiş, Halkın Emek Partisi (HEP)'nin kapatılması üzerine yerine kurulan Demokrasi Partisi'ne katılmıştı. Sincar, 1993 yılında faili meçhul cinayetleri soruşturmak üzere gittiği Batman'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber