Turgutlu Gündüzalp Anadolu Lisesi USOBO'da altın madalya kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkıları ile Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)'nda, Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi Türkiye ikincisi olarak altın madalya kazandı. Öğrencileri daha yüksek seviyeli metinlerle yüz yüze getirmek ve sosyal alanlara ilgilerini arttırmak için düzenlenen USOBO'da Türkiye derecesi yapan 12. sınıf öğrencisi İsmail Yılmaz, okul idareci ve öğretmenlerini sevindirdi.

Yılmaz, Metin Analizi kategorisinde Felsefe öğretmeni Hasan Ersin danışmanlığında, Prof. Teoman Duralı'dan alıntılanan metin üzerine, ?Tarihin ?Ben'de Kaçınılmaz Tezahürü? isimli çalışmasıyla altın madalya almaya hak kazandı. Yılmaz'a ödülünü, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil verdi. USOBO'da birinci, ikinci ve üçüncülere 1000 TL ve altın madalya, dördüncü, beşinci ve altıncılara 750 TL ve gümüş madalya, yedinci, sekizinci ve dokuzunculara 500 TL ve bronz madalya verildi.

Başarılı öğrenci İsmail Yılmaz, ?Türkiye ikincisi olarak okulumu ve ilçemizi başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Bu çalışmamda emeği geçen okul idaresine ve danışman öğretmenime teşekkür ediyorum.? dedi. Özel Gündüzalp Lisesi Müdürü Kadir Çakır da, ?Hayatın her alanında var olmaya çalışıyoruz. Aldığımız bu başarı da bunun bir göstergesidir. Emeği geçen öğretmenlerimi ve öğrencimizi tebrik ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber