10 Mayıs 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.00'da Danıştay'ın 144. kuruluş yıl dönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'da Bell Helicopter Textron firması Üst Yöneticisi John Garrison'ı Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul, saat 14.00'da gündemindeki konuları ele alacak.

- TBMM Milli Eğitim Komisyonu, saat 11.00'da Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nda değişiklik yapan tasarıyı görüşecek.

- TBMM KİT Komisyonu'nda saat 10.30'da TOKİ'nin 2009-2010 hesaplarını denetleyecek.

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, saat 11.00'da "çalışmaların etkin ve verimli yürütülmesi için gereken kararların alınmasını" görüşecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 14.00'da Türkiye-Afrika Medya Forumu'nun kapanışına katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü kampüsünde saat 09.00'da, "Avrupa Demokrasilerinin Geleceği Ve Müslüman Topluluklar Forumu"na katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 13.00'da "Yunus Emre Vakfı Değerlendirme Toplantısı"na katılacak.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.00'da Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın düzenlediği "'Avrupa'nın Dış Politika Algısı" konulu panelde konuşacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 20.00'da Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda verilecek resepsiyona katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 10.00'da 2B yasası kapsamında en çok taşınmazın bulunduğu 12 ilin defterdarlarının katılacağı 2B konulu bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 09.30'da 735. yıl Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Türkçe Treni" için Ankara Gar'ında düzenlenen törene katılacak, saat 11.00'da Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek "Akademik Söyleşi"ye katılacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Swissotel'de saat 09.00'da, VMware Forum'un "Bulutu sizin için çalıştırıyoruz - Yenilik Fırsatları" etkinliğine katılacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul The Rıtz-Carlton Otel'de saat 09.00'da, CEO Club Üyeleriyle Kahvaltılı Sohbet Toplantısı, Fındıkzade'de saat 13.00'te, KBB Hospital'in açılış töreni, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 14.30'da, 5. Feshane Kastamonu Günleri açılış programına katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Conrad Hotel'de saat 10.30'da, 6. TURQUALITY Vizyon Semineri'ne katılacak, Çırağan Sarayı, Enderun Balo Salonu'nda saat 19.30'da, Yatırım Danışma Konseyi (YDK) üyeleriyle çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, saat 12.00'de 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek olan CHP İl Kongresi'nde Başkanlık için adaylık açıklamasını partisinde yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu başkanlığındaki heyet, saat 14.15'te Danıştay'ın 144. kuruluş yıl dönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- SGK Başkanı Fatih Acar, saat 13.30'da 14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında, ilköğretim 1-5.sınıf öğrenciler için hazırlanan "Güven ve Yarışçı Çocuklar" adlı çizgi film ve hikaye kitabının tanıtımını yapacak.

- Birlemiş Milletler Asya Pasifik Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Raporu, saat 10.00'da Birleşmiş Milletler Temsilciliği'nde açıklanacak.

- Türkiye Sakatlar Konfederasyonu üyeleri, saat 10.15'te Engelliler Haftası dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, saat 12.00'da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen "Futbol ve Yönetimi" konulu söyleşiye katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hasköy İplik Fabrikası'nda saat 09.30'da, Gayrimenkul Zirvesi açılışı, Çırağan Sarayı'nda saat 12.00'de, EURO LİG FİNAL FOUR basın toplantısına katılım, Haliç Kongre Merkezi'nde saat 13.30'da, 6. Geleneksel Anneler Günü programı, Feshane Uluslar arası Kongre Merkezi'nde saat 14.00'te, 5. Kastamonu Günleri açılış programına katılacak.

- VIP Turizm, Trump Towers İstanbul, 4. Kat Lounge'de saat 10.00'da, VIP Turizm ile birlikte roketle 'Uzaya Çıkacak İkinci Türk'le birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

- Silah Altına Alınmaları Mümkün Olmayan Engelliler, Sarıyer Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı/Garipçe'de saat 10.00'da, "Temsili Askerlik ve Yemin Töreni" için birliğe intikal edip saat 16.00'da yemin törenine katılacaklar.

- Ünlü oyuncu Kadir İnanır, Sheraton İstanbul Maslak Qubbe Bar'da saat 10.00'da, başrolünde oynadığı "Elveda Katya" adlı sinema filminin oyuncuları ile birlikte yapılacak tanıtım toplantısına katılacak.

- Özgür Özbekistan Dostları Platformu, MAZLUMDER Konferans Salonu'nda saat: 11.00'de, Özbekistan Diktatörü Kerimov'un yaptığı Andican katliamına dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İTO Merkez Binası / Eminönü'nde saat 12.30'da, THY/Alaşehir TSO anlaşması imza törenine katılacak.

- Marmara Üniversitesi Öğrencileri, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde saat 13.00'te, Türkiye'de ve üniversite içerisinde yaşanan terör olaylarını protesto için yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyecek.

- DİSK, Galatasaray Lisesi önünde saat 14.00'te, "Setlerde Ölmek İstemiyoruz" konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

- Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te, "Engelliler Haftası" dolayısıyla "Engelliler Koro ve Ritm Gösterisi" düzenleyecek.

- İ.BB. Başkan Vekili Ahmet Selamet, Taksim Meydanı'nda saat 15.30'da, Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yousef Junaıd ile birlikte Pakistan'a hibe edilen İKARUS otobüsleri sergisine katılıp ardından otobüslerle tur atacak.

- Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Merkezi'nde saat 18.00'da, "Vakıflar Haftası" dolayısıyla düzenlenecek konferansa katılacak.

- "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 12" konulu resim sergisi, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi/Kadıköy'de saat 19.00'da sergilenecek.

- Antalya'da, 2005 yılında 13 yaşındaki kız çocuğunu 5 bin lira karşılığında babasından sözleşmeyle satın aldığı gerekçesiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar eden Yusuf Akcan'ın cenazesiyle ilgili gelişmeler takip edilecek.

- Engelliler Haftası" nedeniyle 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nca saat 13.30'da "Temsili Askerlik Uygulaması Yemin Töreni" düzenlenecek.

- Antalya Üniversite Destekleme Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen, Akdeniz Üniversitesi görme engelli öğrencilerinin sanatsal vizyonlarını geliştirmeyi amaçlayan "Gören Eller Rölyef Sergisi" saat 17.00'de Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde açılacak.

- Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, saat 09.30'da normalden farklı fiziksel görünümü olan Dismorfik Çocukları değerlendirmek amacıyla, pazartesi ve perşembe günleri hizmet verecek olan Tıbbi Genetik Polikliniği'nin açılışı gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunun açılış basın toplantısı, saat 12.00'de Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

- Galatasaray, Süper Final'in son haftasında deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını saat 12.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Süper Final'in son haftasında sahasında Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Süper Final'in son haftasında sahasında oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Danıştay'ın 144. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacak. (10.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bitlis'te, partisinin il kongresine katılacak. (12.00)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, Silivri ve Metris cezaevlerinde incelemelerde bulunacak. Ergin ve Akdağ, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda da brifing alacak. (14.00/17.00/18.30)

Türkçe Treni yola çıkıyor. Ankara Garı'ndan hareket edecek olan tren, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından uğurlanacak. (09.00)

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Ankara'da, Turgut Özal Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir araya gelecek. (11.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da, 2B ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacak. (10.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, İstanbul'da, Turquality 6. Vizyon Semineri'ne katılacak. (10.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Fındıkzade'de hastane ve Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Kastamonu Günleri' etkinliğinin açılışlarına katılacak. (13.00/14.30)

28 Şubat soruşturması ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Tunceli'nde şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın cenazesi, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde toprağa verilecek.

Bursa'da yaşayan 85 yaşındaki Mümin Özer, yıllardır hasretini çektiği askerliğe başladı. Engellilerle birlikte bir günlük askeri eğitime tabi tutuldu. (10.00)

İslam İşbirliği Teşkilatı bakanları, Aşkabat'ta İslam dünyasındaki mültecilerin problemlerini ele alacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pekin'de Çinli mevkidaşı Yang Jiechi ile görüşecek.

İstanbul'da, 11-13 Mayıs'ta yapılacak Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu ile ilgili, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlenecek.

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapılacak. Toplantıda, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 12 Mayıs Cumartesi günü oynanacak ve şampiyonun belli olacağı derbi maçıyla ilgili önlemler görüşülecek.

Londra 2012 Olimpiyatları'nın ateşi Yunanistan'ın başkenti Atina'da yakılacak.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber