Başbakan'ın isyan genelgesi

Haber Giriş : 09 Haziran 2005 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, sokak çocuklarının kurtarılması için genelgeyle hassasiyet istedi İlgili kurumlarda yaprak kıpırdamadı, isyan eden Başbakan son kez uyardı

SOKAKTA yaşayan çocuk kalmaması için başlatılan ?Sokakta Yaşayan veya Çalışan Çocuklara Yönelik Hizmet Modeli Projesi'' hiç işlemeyince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı isyan etti.

Başbakan'ın talimatıyla ocak ayında Devlet Bakanı Güldal Akşit, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ortak basın açıklamasıyla tanıtılan projede bir arpa boyu yol alınmaması üzerine Erdoğan, tüm ilgili kurum ve kuruluşlara, ?Sorun çok acil. Projenin başarısı için gerekli tedbirleri eksiksiz olarak alın? uyarısı yaptı.

Topluma mal edin

Sokakta yaşayan, her türlü madde bağımlılığına açık olan ve bir kısmının hırsızlık, gasp, kapkaç gibi olaylara da karıştırıldığı bilinen bu çocukların tedavi, rehabilitasyon ve eğitimleri sağlanarak topluma kazandırılmaları ancak etkin ve kalıcı önlemlerle mümkün olacağını hatırlatan Erdoğan, ?Konunun önemi ve aciliyeti göz önünde bulundurularak, uygulamada görev alacak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu personelinin gereken ciddiyet ve hassasiyeti göstermelerini, uygulamaların yöneticiler tarafından dikkatle takibini ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesini önemle rica ederim? dedi.

Akşit'e kızdı mı?

Erdoğan'ın genelgede Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nı işaret etmesi, akıllara görevden alınan Bakan Güldal Akşit'i getirdi. Kulislere göre Akşit'in geçen hafta içinde Başbakan tarafından görevden alınmasında genelgesinin uygulanmaması bardağı taşıran son damla oldu.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber