Mersin'de 'Hemşireler Günü' kutlandı

Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'nin doğum günü olan 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası kapsamında, Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi'nin önderliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda etkinlik düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, profesyonelliğin gerektirdiği iş disiplinine sevgi katılmadığı zaman bir şeylerin eksik ve yetersiz kalacağını ifade ederek, "Ne kadar ilaç ve tedavi yöntemi kullanılırsa kullanılsın, hemşirelerimizin gülümsemesi ve hastalara şefkatle yaklaşması iyileşme adına en önemli faktördür" dedi.

Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'nin doğum günü olan 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası kapsamında, Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi'nin önderliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, Türk Hemşireler derneği Mersin Şube Başkanı Doç. Dr. Sabire Yurtsever ve davetliler katıldı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte konuşan Vali Güzeloğlu, hemşireliğin temelinde sevgi ve şefkatin var olduğunu belirtti. Ne kadar ilaç ve tedavi yöntemi kullanılırsa kullanılsın, hemşirelerin gülümsemesi ve hastaya şefkatle yaklaşmasının hastanın iyileşmesi adına en önemli faktör olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, Türkiye'de sağlık alanında geride kalan son 10 yılda önemli gelişmelerin kaydedildiğini, hizmet sektöründeki gelişmelerin tek bir amacı hedeflediğini dile getirdi. Temelinde insan olan, insana değer veren, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını benimseyen bir yönetimin öngörüldüğünün altını çizen Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü esas ve hedef olan insanlarımızın mutluluğudur. İnsanlarımızın aldığı tüm hizmet düzeylerini dünyanın en ileri noktasına taşımak tek amacımızdır. Türk insanı dünya çapındaki bir hizmeti her düzeyde ve en üst noktada almalıdır."

Türkiye'de sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığına işaret eden Güzeloğlu, ancak bu gelişmelerin ve yapılan yatırımların yetmediğini söyledi. Sağlık alanında hizmeti sunacak sağlık çalışanlarının da bu değişim içerisinde içtenlikle, tüm enerji ve birikimleriyle yer almalarını sağlamanın önemli olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Bu konuda istediğimiz noktada değiliz. Bu olumsuzluğu hemen değiştirmek de mümkün değildir. Çünkü sağlık, söz konusu insan olan, hatayı ve eğitimsizliği kaldırmayan bir alandır. Süreç içerisinde gerek bakanlıklarımızın gerekse Yüksek Öğretim Kurumu'na (yök) bağlı üniversitelerimizin bu alandaki eksiklikleri aşmak adına çaba gösterdiklerini biliyoruz. Sağlık personeli sorunu, ülkemizin en büyük zenginliği olduğuna inandığım insan kaynağıyla aşılacaktır" diye konuştu.

İnsana dayalı tüm düşüncelerin temel kavramının, hizmeti sevgi ile birlikte sunmak olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, "Profesyonelliğin gerektirdiği iş disiplinine sevgi katılmadığı zaman bir şeyler eksik ve yetersiz kalır. Ne kadar ilaç ve tedavi yöntemi kullanırsa kullanılsın, hemşirelerimizin gülümsemesi ve hastalara şefkatle yaklaşması iyileşme adına en önemli faktördür" ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak ise Vali Güzeloğlu'nun Mersin'de yaşanan tüm sorunlara sahip çıktığını dile getirerek, "Hemşireler Haftası kutlamalarına teşrif eden Valimiz, sağlık hizmetkarlarına verdikleri önemi ifade ettiler. Bu noktada Valimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber