Mamak Belediyesi tarihi tüneli gün yüzüne çıkaracak

Mamak'ta tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar yapan Mamak Belediyesi, Şafaktepe Tarihi Tünel Alanı'nı kültürel mirasa kazandırmak için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden projenin üst kısmında 3 katlı Mahalle Konağı inşa edilecek. Mahalle Konağı'nda düğün salonu, açık hava dinlenme tesisi, yatay asansör, fitness salonu, sergi alanları, el sanatları atölyesi, bilgisayar odaları bulunacak. Konağın dış kısmında ise bölgeye ayrı bir değer katacak iki adet seyir kulesi yer alacak. Projenin alt kısmında ise, 800 metre uzunluğundaki tarihi tünel, tarihi doku bozulmadan restore edilecek. Kapalı Çarşı'yı andıran görünüm elde edecek tünel, dekoratif ışık oyunları ile aydınlatılırken, macera tüneli, akvaryumlar, eğlence, kermes ve sanatsal faaliyetlerin sergilenebileceği sergi alanları oluşturulacak. Yine tünelde çocuklar trene binip gezebilecek. Projenin yol açım çalışması ve istinat duvarlarının yapımı hızla devam ediyor.

Bölge gezisi kapsamında Şafaktepe Tarihi Tünel Park'ta incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Şafaktepe Tarihi Tünel Park'ın mahallelinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamakla beraber, bölgedeki tarihi dokuyu da gün yüzüne çıkaracağını söyledi. Akgül, "Mamak Belediyesi olarak, Mamak'taki tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmak adına yürüttüğümüz Şafaktepe Tarihi Tünel Park Projemizin çalışmalarına hızla devam etmekteyiz. Projemizin yol açım çalışmalarıyla birlikte, istinat duvarlarının yapımı devam ediyor.10 dönümlük alanda uygulamaya koyduğumuz projemizde kültürel değerlerimiz korunacak ve sanatsal faaliyetlerin sergileneceği alanlar oluşturulacak. 800 metre uzunluğundaki tünelde ise çocuklarımız için akvaryumlardan, ışıklı oyunlara, gezinti trenlerinden, macera tüneline kadar her şey bulunacak. Projemiz kültür ve sanat turizmine de katkı sağlayacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber