'Poşu davası'nda verilen 11 yıl hapis cezası, protesto edildi

Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e verilen 11 yıl 3 ay hapis cezası Beyoğlu'nda bir grup tarafından protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 00:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırmızıgül'ün serbest bırakılmasını isteyen grup, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince bugün verilen karar sebebiyle Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, ?terör örgütü PKK'ya yardım etmek?, ?patlayıcı madde bulundurmak? ve ?mala zarar vermek? suçlardan toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Akşam saatlerinde kararı protesto eden yaklaşık 200 kişilik grup, sosyal paylaşım sitelerinde randevulaşarak Taksim Meydanı'nda bir araya geldi. Cihan Kırmızıgül'ün babası Vahap Kırmızıgül ile kardeşi Serhat Kırmızıgül'ün de katıldığı eylemde, Uğur Mumcu'nun oğlu gazeteci Özgür Mumcu, Oda TV davası sanıklarından Ahmet Şık da yer aldı. Poşulu protesto yürüyüşünde ellerinde, ?Cihan Kırmızıgül'e özgürlük? yazılı pankartı taşıyan grup, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne kadar slogan atarak yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan bir eylemci, ?Bir savcı geldi Cihan'ın beraatini istedi. Bir başka savcı geldi 45 sene talep etti. 25 ay boyunca tutukluluğu devam ettirende hakimlerdi, tutukluluk için neden kalmadı diye tahliye kararı verende hakimler. Bugün dava dosyasında hiçbir değişiklik olmadığı halde 11 sene mahkumiyet verende aynı hakimler. Sadece soruyoruz hukuk bunun neresinde?? şeklinde konuştu

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber