Okul sütünde ?öğretmen testine' tepki

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Okullarda dağıtılan sütü ilk önce öğretmenler denesin? talimatına eğitimcilerden tepki geldi. Eğitim-İş, öğretmenlerin kobay olarak kullanıldığını belirterek, ?Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i halkımıza reva gördüğü sağlıksız süt dağıtımı rezilliğini bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Beceremiyorsanız dağıtmayın? dedi

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ?sütü ilk önce öğretmenler denesin? önerisinin öğretmenleri kobay olarak kullanmak anlamına geldiğini belirterek, ?Öğrencinin sütünün tadına bakarak devlet zoruyla kendini feda edecek olan öğretmenin sağlık sorunu varsa, aynı bardaktan içilen sütle bu sağlık sorunu öğrencilere de bulaşacaktır? dedi.

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada şöyle denildi: ?Süt dağıtımında aksaklıklar yaşanmaması için öğretmenlerin sütü dağıtmadan önce koku, kıvam, tat açısından, süt ambalajlarının ezik, yırtık olması yönünden kontrol yapmalarının istenmesi, öğrencilerin süt içmesi sonrasında doğacak risklerin doğrudan öğretmenlerin sırtına yıkılması anlamına gelmektedir. Sütlerin kontrollerini yapacak olan öğretmenler değil, kampanyayı yürüten bakanlıklardır. Süt dağıtımı sonrasında yaşanacak olası olumsuzluklarda sorumluluğun öğretmenlerin sırtına yıkılması kabul edilemez.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber