Yangın söndürme tatbikatına 300 personel katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sezonunun ilk tatbikatını gerçekleştirdi. 300 personelin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Orman yangınları ile mücadele kapsamında personeline yangına karşı eğitim veren Mersin Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonunun ilk tatbikatını yaptı. Kuyuluk Beldesi Orman İşletme Şefliği arazisinde gerçekleştirilen tatbikata, toplam 300'e yakın personel, 35 arazöz, 2 dozer, 234 yangın işçisi, 1 helikopter ve 1 ambulans katıldı. Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu ve Orman Bölge Müdürü Nihat Öz'ün de izlediği tatbikat öncesi Öz, ormanları tehdit eden en önemli unsurun yangınlar olduğunu belirterek, yangınların çıkmasında en önemli rolü insanların üstlendiğini belirtti. İnsanların bilinçsizliği ve ihmalinden kaynaklı çıkan orman yangınlarının, tüm orman yangınlarının çıkış sebebi içerisinde yüzde 70-75 gibi bir orana sahip olduğunu ifade eden Nihat Öz, Mersin'de Tarsus'tan Anamur'a kadar olan ormanlık alanda eğitim çalışmalarını yürüttüklerini, bölgede hazır durumda 2 bin 100 personel bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de orman yangınlarına karşı hassas bölgeler içerisinde ilk 3 içerisinde Mersin'in de bulunduğunu ifade eden Öz, gayretli çalışmaları ile bunu son sıralara düşürmeyi başardıklarını belitti.

Vali Atilla Osmançelebioğlu da bölgede yangın çıkmaması için işin başından tedbir alınması gerektiğini ifade ederek, bunun da gerekli duyuruları ve eğitim çalışmalarını yapmakla mümkün olacağını kaydetti. Osmançelebioğlu, yangınsız bir sezon geçirilmesini diledi.

Kullanılan ekipmanla ilgili bilgi verilmesinin ardından tatbikata geçildi. Kontrollü olarak çıkartılan yangına, ilk olarak arazözler ile müdahale edildi. Yangın işçilerine daha sonra Adana'dan getirtilen yangın söndürme helikopteri de destek verdi. Müdahale sırasında yaralanan orman işçisi, arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber