Kutsal Emanetler Sergisi'ni 6 bin kişi ziyaret etti

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Antakya Belediyesi öncülüğünde Hatay Diyanet Mensupları Eğitim Yardımlaşma Derneği tarafından açılan Kutsal Emanetler sergisini yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antakya Belediyesi'nin katkılarıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hatay genelinde ilçe, belde, köy, semt pazarları, açık cezaevi, Özel Nurettin Zengi Anadolu ve Fen Lisesi, MKÜ kampusü olmak üzere 30 ayrı noktada ?Kutsal Emanetler Sergisi' açıldı. Yaklaşık 6 bin kişinin ziyaret ettiği sergide, ziyaretçilere kitap, cd ve dergi hediye verilirken aynı zamanda hacı hurması, lokum ve gül suyu da ikram edildi.

Kutsal Emanetler sergisinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.S.) sakal-ı şerifi, ayak izi, kılıçları, Hz. Osman Efendimizin okurken şehit edildiği Kur'an-ı Kerim, Hz. Fatma annemizin duvağı, Hümeze Suresi'nin deriye yazılmış orijinali ve benzeri sureler 9 gün boyunca sergilendi. Gezici ekip, Altınözü ilçesi, Ovakent, Serinyol, Şenköy, Altınkaya, Narlıca beldeleri ile Hüseyinli, Çökek, Özengili, Çubuklu, Sofular, Dağdüzü, Yukarı Okçular, Açıkdere, Akçurun, Tanışma, Madenboyu, Bitiren, Bozhöyük, Üzümdalı, Kazancık ve Tahtaköprü köylerinde ziyarete açıldı.

Gezici ekip sayesinde kutsal emanetleri görme imkânı bulan vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı. DİMDER Başkanı Haşim Alkan serginin 30 ayrı noktada vatandaşlarla buluşturulmasında araç ve ekipman gibi her türlü desteği sağlayan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber