Sokaktan kurtarılan çocuklar meslek kursları ile hayata tutunuyor

Mersin'de sokaktan kurtarılan ya da sokağa yönelme aşamasında olan çocuklar açılan meslek kursları ile hayata tutunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günde 15 TL harçlıkta alan çocuklar mesleki ara eleman sıkıntısını gideriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, sokaktan kurtarılan ya da sokağa yönelme aşamasında olan çocukları mesleğe yönlendirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Bu nedenle Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü (ÇOGEM)'nde eğitim gören çocukların mesleğe yönlendirilmesi için Halk Eğitim Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SOYADA) ve İŞKUR işbirliği ile Atatürk Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde plastik pencere doğrama kursu açtıklarını ifade etti.

Açılan kursa sokakta çalışan ya da sokağa yönelme aşamasında olan 8 yıllık eğitimi bitirip örgün eğitime devam etmeyen çocukların devam ettiğini anlatan Bulut şöyle devam etti: ? Bu çocuklarımız için değişik kurslar açmaktayız. Doğalgaz kursundan sonra bu yıl ikinci defa PVC doğrama kursu açtık. Çünkü bu meslekte piyasada ara eleman ihtiyacı fazla. Çocuklarımız buradaki kursları bitirerek piyasada çok çabuk iş bulabiliyor.?

Meslek kurslarına katılan çocukların mesleki eğitimi yanında kendilerine olan özgüvenlerinin geliştiğine dikkat çeken Bulut, kurs sonunda çocukların kurallı yaşama ve paylaşmayı öğrenirken günlük yaşamlarında daha olumlu davranış sergilediklerini gördüklerini kaydetti.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise bu yıl ikincisini açtıkları kursa 15 çocuğun katıldığını söyledi. Sarı çocukların meslek öğrenme yanında günde 15 lira yevmiye alarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber