Bakan Yıldırım'ın eşi, yılın annesi seçildi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Anneler Günü dolayısıyla İzmir'de yılın annesi seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Milletvekili Nesrin Ulema ise yaptığı konuşmada, sosyal destek uzmanlarının yaklaşık 2,5 milyon aileye ulaşacağını söyledi.

İzmir Eğitim Gönüllüleri Derneği (İZEGDER) üyeleri arasında yapılan oylama sonucunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, yılın annesi olarak belirlendi. Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü tesislerinde düzenlenen törene AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli ve Ulema, İZEGDER Başkanı Hüseyin Dönmez ile çok sayıda davetli katıldı. İzmir Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak her şeyin temeli olan annelerin gününü kutlamak için bu programı yaptıklarını söyleyen İZEGDER Başkanı Hüseyin Dönmez, "Bakanımızın emekli öğretmen olan eşini, yaptığımız araştırmalar sonucunda yılın annesi seçtik." dedi.

Bütün annelerin gününü kutlayan Milletvekili Ulema da, "Aile sosyal destek uzmanı programıyla beraber bugün 7 bin aile ulaştık. Bunun yaklaşık 2,5 milyon aileye ulaşması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız'ın yeni bir uygulaması hayata geçecek. Buradaki en büyük amaç, aile içerisinde çocuğuyla, eşiyle, yaşlısıyla, direkt onların sorunlarıyla muhatap olan annelere destek olmak." diye konuştu.

Ödülünü almaya çıkan Semiha Yıldırım ise çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan bütün kadınların Anneler Günü'nü kutladığını ifade etti. Yıldırım, geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı annelerin yaptığını belirterek, ''Bir ülkenin gerçekten mutlu bir geleceğe sahip olabilmesinin yolu annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer. O yüzden anneleri mutlu etmek, annelerin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevidir.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber