Karanlık dünyaları aydınlatan eğitimler

AA, Canda Özür Olmaz Derneği ile iş birliğine giderek, Engelliler Haftası dolayısıyla engellilerin eğitim aldığı sınıflara konuk oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otistik ve görme engellileri eğitim alırken görüntüleyen AA, eğitimli engellilerin topluma yük olmayacağını aksine fayda sağlayacağını gözler önüne serdi.

Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Gülşen Topaloğlu, okullarında öncelikle günlük yaşam becerileri öğrettikleri otistik çocukları daha sonra grup eğitimlerine aldıklarını anlattı.

Okul Müdürü Ahmet Görür de otistik çocuğu olan ailelere seslenerek, ''Çocuklarınızı okula gönderirsem ne olur? diye düşünmeyin. Velilerden istediğimiz otistik çocuklarını erken yaşta eğitime yönlendirmeleri. Biz onlara kendilerine gerekli yaşam becerilerini vereceğiz ve meslek edinme yolunda da eğitimlerinde yanlarındayız'' diye konuştu.

Karanlık dünyaları aydınlatan eğitimler

Türkiye genelinde 400 bin dolayında görme engelli, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 19 görme okulu bulunuyor. Engelli grupları içerisinde üniversite mezunlarının hemen hemen tamamını görme engelliler oluşturuyor.

MEB'e bağlı okullardan biri olan Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu'nda, görme engelli öğretmenler de eğitim veriyor.

Eğitim en büyük sorun

Canda Özür Olmaz Derneği Başkanı Mustafa Öztürk de, 10-16 Mayıs arasındaki Engelliler Haftası dolayısıyla AA ile bir dizi program hazırladıklarını anlattı.

Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engelli bulunduğuna işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:

''Görme engeline rağmen avukat, psikolog, doktor; spastik engeline rağmen akademisyen, iş adamı fizik mühendisi; işitme ve konuşma engeline rağmen sanayici iş adamı ve akademisyen olan kariyer yapan kişiler var, bu nedenle eğitim vazgeçilmezdir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber