Aksaray'da kaliteli süt üretimi teşvik ediliyor

Aksaray Süt Üreticileri Birliği tarafından Aksaray'da "Kaliteli Süt" sloganıyla yürütülen çalışmalarda örnek üreticilere, süt toplayıcılarına, kooperatifler ve kaliteli süt üretimi destekleyen siyasiler ve medya temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grand Eras Otelde düzenlenen törende konuşan Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen okul sütü projesinde psikolojik bir savaş yapıldığını iddia etti.

Sütten zehirlenme iddialarının kesinlikle gerçekleri yansıtmadığını belirten Zengin, süte duyarlılığı olan çocuklarda görülen reaksiyonların sütten zehirlenme olayı olarak gösterilmesini psikolojik savaş olarak gördüklerini belirtti.

Okul Sütü Projesi'nin çok önemli olduğunu, bunu kendilerinin 2004-2006 yıllarında Aksaray'da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Zengin, Aksaray Belediyesi ile ortak yaptıkları çalışmada tankerlerle mahallelerde, ambalajlı olarak da okullarda süt dağıtımı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

O dönemde Aksaray'da bir tane bile sütten rahatsızlanma vakası görülmediğini belirten Zengin, "Bakanlıklarımızın uygulamaya koyduğu 'Okul Sütü' projesine sonuna kadar destekliyoruz. Çocuklarımızın süt içme alışkanlığını teşvik için başlanan bir proje olduğu için ayrıca da çok önemsiyoruz" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da her şeye rağmen sütü gündeme getireceklerini belirtti.

Süt projesinin çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, yapılan hizmetlere bir takım insanların ideolojik yaklaştığını bunun çok yanlış olduğunu ifade etti.

Törenin sonunda süt üretcilerine, süt toplayıcıları ve çiftlik sahipleri, kooperatifler ve kaliteli süt konusunda haberleriyle halkı bilinçlendiren basın mensuplarına teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber