Elmasbahçeler Kültür Merkezi yenilenecek

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nin eskiyen ve ihtiyaca cevap veremeyen binasını yıkarak, yerine modern çizgiler taşıyan dev bir kültür merkezi yapmak için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akpınar Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye yatırımlarının halkın ihtiyaçları doğrultusunda planlandığını belirtti. Başkan Dündar, ilçenin dört yanında devam eden projelerin sağlıklı ve yaşanabilir bir Osmangazi için inşa edildiğini kaydetti.

Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nin Bursa için önemli bir yer olduğunun altını çizen Dündar, şöyle konuştu: "Eski Bursa Hali'nin olduğu yerde Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapıyor. Onun tam karşısında bizde Osmangazi Belediyesi olarak Elmasbahçeler Kültür Merkezi'ni yeniliyoruz. Bu iki önemli yatırım bölgenin çehresini değiştirecek. Kentsel dönüşümün de bu bölgede önünü açacak. Değişimi belediyeler olarak bizler başlatıyoruz. Özel sektör ve vatandaşlarımız da arkadan gelecek.'

Bu dönem Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nin yanı sıra Akpınar Kültür Merkezi'nin de yenileneceğini de açıklayan Dündar, Osmangazi'ne vatandaşların hak ettiği konfor ve hizmete ulaşmaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını ifade etti.

Başkan Dündar, projenin katlı otoparkı, kafeteryaları, halk oyunları merkezi, sergi salonu, muhtarlık, PTTBank, belediye hizmet birimi, 2 sinema, bir tiyatro salonu, Kent Konseyi, kütüphane, çocuk kulübü ve spor salonu gibi birçok birimi bünyesinde bulunduracağı bilgisini verdi.

Osmangazi Belediyesi olarak ilçeye kazandırdıkları yatırımlarda mimari çizgiye de özel bir özen gösterdiklerini anlatan Dündar, yatırımlarda kullandıkları yeni mimari anlayışın kente ilham vermesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber