En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Zonguldak Özel Ufuk Koleji, 74 okuldan bin 124 öğrencinin katıldığı '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ömer Gülay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Gökhan Altıntaş, "Kitap okuma, kültürümüzü aktarma yönünde bize çok şeyler kazandıracak. 5 yıl önce 17 okul ve 170 öğrenciyle başladığımız yolculuğumuza, bu sene rekor bir katılımla devam ediyoruz. Anlaşılıyor ki bu ilgiye salonlar yetmeyecek. Kitap okuma, hiç bir derece elde edilemese bile gelecekte gerek kelime hazinemiz, gerek düşünce dünyamızın zenginliği, gerekse kültürümüzü aktarma yönünde bize çok şey kazandıracak bir etkinliktir. Bu yarışmaya ilgi gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. En çok kitap okuyarak dereceye giren öğrencilere bisiklet, cep telefonu ve fotoğraf makinesiyle ödüllendirilirken, öğretmenlere iPad cep telefonu ve hediye çeki verildi.

Yarışmada, takım bazında 4. ve 5. sınıflarda TOKİ Yeni Mahalle İlköğretim Okulu, 6. ve 7. sınıflar kategorisinde Çaycuma Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu birinci olmuştu. Bireysel bazda ise 4. ve 5. sınıflarda TOKİ Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'ndan Tamer Başak isimli öğrenci ile 6. ve 7. sınıflarda Çaycuma Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu'ndan Ecehan Uzaldı isimli öğrenci en çok kitap okuyarak ödüle layık görülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber