Elazığ'da kadrolu işçilerin çalışma talebi

Elazığ'da Eyüp Bağları Sulama Birliği'nin tasfiye edilmesinin ardından göreve başlayamayan 27 kadrolu işçi, başka bir kurumda çalışmak için destek bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevi önünde toplanan kadrolu işçiler adına konuşan Süleyman Tanış, 2004 yılında kurulan Eyüp Bağları Sulama Birliği'nde geçici işçi olarak işe başladıklarını, 2007 yılında yürürlüğe giren 5620 sayılı yasa kapsamından faydalanarak daimi işçi pozisyonuna geçtiklerini, İçişleri ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kadrolu işçi olarak gözüktüklerini söyledi.

Kurumlarının 2009 yılında başkan ve yönetim kurulunun istifa ettiğini, 3 Kasım 2009'da Valilik tarafından kurulan Tasfiye Kurulunun göreve başlayarak kurumun tasfiye edildiğini ifade eden Tanış, tasfiyenin ardından 20 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen henüz bir yerde çalışmadıklarını belirtti.

Tanış, şunları kaydetti:

"Bizler 27 adet kadrolu personel DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nün elemanı olduğumuz söyleniyor ise de kurum tarafınca kabul görmüyoruz. Valiliğin ve Tasfiye Kurulu'nun kararları uygulanmıyor. Tabiri caizse devletin iki kurumu kendi arasında uzlaşamayıp, bizleri büyük bir mağduriyetin içerisine sokmuşlar. Her kesimin bizlere sahip çıkması, yanımızda olması bizleri mutlu eder."

Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber