100 kitaptan 100 soru, 100 doğru cevap

Kayseri'de düzenlenen 4. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nda Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Türkiye 1.'si oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bin 204 öğrencinin katıldığı sınav sonrasında ödül töreni yapıldı. Törene Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca katıldı. Toplam 70 ildeki 602 okuldan bin 204 öğrencinin ve 602 öğretmenin katıldığı kitap okuma yarışmasında ilköğretim dalında Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Elif İrem Bereketoğlu Türkiye birincisi oldu.

Yarışmayı değerlendiren Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Azize Çapın, ?Yarışmaya katılan öğrencilere 100 Temel Eser arasından belirlenen 12 kitaptan 100 soru yöneltildi. Öğrencimiz Elif İrem Bereketoğlu, 100 soruya doğru cevap vererek altın madalya almayı başardı. Öğrencimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.? dedi.

İstikbal Mobilya'nın da dereceye girenlere ödüller verdiği törende para ve nakdi ödüllerin toplamı 22 bin lira oldu. Törende konuşan Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, bugüne kadar yaptıkları kitap okuma yarışması hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Pelin Gündeş Bakır ise yarışmayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu tür okul sayılarının artırılması gerektiğini ifade eden Bakır, dünya ülkelerindeki Türk okullarının ülkemiz adına adeta dışişleri mensubu gibi görev yaptığını belirtti.

İlköğretim kategorisinde Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu ile Hayri Küpeli İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Nimet Oğuz da birinci olarak bir altın madalya kazandı. Yarışmada 20'şer ilköğretim ve lise öğrencisine teşvik ödülü, 5'er bronz, 2'şer gümüş ve birer altın madalya verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber