Robot tasarımcısı gençler yarıştı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği programda robot eğitimi alan gençler, eğitimlerde aldıkları bilgilerin ışığında yaptıkları robotları yarıştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda teorik bilgilerle işlenen derslere uygulama boyutu kazandıran eğitim ve yarışma programı gençlerden büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nde yapılan eğitim çalışmalarına katılan gençler, Yüksek Mühendis Mustafa Şirin'den 'robot teknolojileri semineri, çizgi izleyen robot eğitimi, mesafe algılama ve servo kontrol eğitimi' aldı. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği iki günlük eğitimler sonunda toplam 39 kişi 'Robogenç Robot Eğitimi' katılım sertifikası almaya hak kazandı. Eğitimler en çok 5 kişiden oluşan 10 grupla yürütüldü. Eğitimler sonucunda her grup bir adet çizgi izleyen robot yaptı.

İki günlük eğitim programa katılan 10 grubun yaptığı robotların mücadele ettiği yarışma tamamlandı. Yarışma sonunda Garip isimli robot birinci, Canavar isimli robot ikinci, Etem isimli robot üçüncü, Sensörsüz isimli robot da dördüncü oldu. Yarışmada ekibiyle birlikte birinciliği elde eden Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Harun Yalman, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği eğitim programının kendisine çok şey kattığını belirtti ve ilgililere teşekkür etti.

Robot eğitimini veren Yüksek Mühendis Mustafa Şirin, gençlerle hem keyifli vakit geçirdiklerini hem de dünyadaki robot teknolojilerinin nereye geldiğini konuşup uygulama yaptıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber