Emekli uzman jandarmalar açlık grevinde

Uzman jandarma emeklisi bir grup ordu mensubu, özlük haklarının verilmediği gerekçesiyle Ankara'da bulunan emekli uzman jandarmalar Derneği'nde açlık grevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerinin yüksekokul mezunu olmalarına rağmen ilkokul mezunu statüsünde emeklilik işlemi gördüklerini anlatan uzman jandarmalar, bunun yanı sıra muvazzaf olanların da kademe ilerlemesi ve maaşlarında iyileştirilme yapılması hususlarında yıllardır verdikleri mücadeleden bir cevap alamadıklarını ifade ettiler.

Bugün 15.00'den itibaren açlık grevine başlayan jandarmalar, kendilerine söz verilen düzenlemeler yapılana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti. Amaçlarının Başbakan'a seslerini duyurmak ve kendilerine seçim öncesinde vaat edilen düzenlemelerin bir an önce yapılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Başkanı Adnan Oğuz, Jandarma Genel Komutanlığı'nın imzaladığı bir protokolle ilgili personelin özlük haklarında iyileştirme yapılacağına dair emirin yayınlanmasından 10 yıl geçmesine rağmen bir gelişme olmadığını kaydetti.

Türkiye'de hiçbir memurun maaş artışının bir diğer memura bağlanmadığını söyleyen Oğuz, uzman jandarmaların bu durumdan mağdur edildiklerini iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde bu konuyla ilgili olarak kendilerine 'seçimden sonra bu haksızlığı düzelteceğiz' sözü verdiğini hatırlatan Oğuz, Başbakan'ın bu sözünde duracağına inandığını belirtti.

Greve katılanlardan birisi olan Emekli Uzman Jandarma Yüksel Özdemir de iki çocuğunu okuttuğunu ve bin lirayı geçmeyen bir maaşla evden çıkmakta zorlandığını ifade etti. Orduevlerinin orduya mensup herkesin istifadesine açık olması gerektiğinin altını çizen Özdemir, yüksekokul mezunu olmasına rağmen emekli maaşının ilkokul mezunu statüsünde olduğunu dile getirdi.

Bir başka Emekli Uzman Jandarma olan Zekeriya Şaşmaz da birçok emekli uzman jandarmanın kendisi gibi mağdur edildiğini ve yetkililerden problemin çözümüne yönelik çalışma yapmalarını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber