Sağlık çalışanlarından oturma eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Tabipler Odası'na bağlı sağlık çalışanları, Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan ve sağlık çalışanlarına karşı gelişen olumsuz olaylar için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde oturma eylemi yaptı.

Hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, yaşadıkları olayların üzücü olduğunu belirterek yapılan değişikliklerin hastaları sevindirdiğini ancak sağlık çalışanları için zaman zaman olumsuzluklara neden olduğunu anlattı.

Grup adına konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, sağlıktaki yeni düzenlemelerin sağlık çalışanları için zaman zaman olumsuz sonuçlar doğurabildiğini belirtti. Hastalara ayrılabilen zamanın kısıtlı hale geldiğini anlatan Gören, ?Gerçek sağlık hizmeti doktorla hasta karşılaştıktan sonra doktorun hastasına en az 20 dakika ayırmasıyla gerçekleşebilir. Onu dinleyeceksiniz, dokunacaksınız, muayene edeceksiniz.? dedi.

Sağlık sistemindeki sorunların sebebi olarak sadece doktorları göstermenin yanlışlığına işaret eden Gören, ?Vatandaşa şu söylendi: Bu sistem çok bozuktu. Bu bozukluğun en büyük sebebi de doktorlardı. Doktorlar paracıydı, doktorlar şuydu doktorlar buydu. Bütün bunların sorumlusu olarak doktorları gördüğünüzde vatandaş ne yapıyor. Haa bak demek doktorlar suçluymuş, hadi doktora saldır." diye konuştu.

Gören, talepleri karşılanıncaya kadar bu tip eylemlere devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Grup bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber