31 yıllık bir memur 12,5 YTL için 70 yıl hapisle yargılanıyor

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devleti trilyonlarca zarara uğratan hortumcular lüks hayatlarına devam ederken, 31 yıllık bir memur, 12.5 milyon lira rüşvet almaktan suçlanıyor

ADI, Arif Demirçapar. 52 yaşında ve 31 yıllık memur. Açığa alınmadan önce Adana SSK İl Müdürlüğü Sağlık Karnesi Servisi'nde görevliydi. 15 vatandaştan 500'er bin lira fazla ve bir vatandaştan da 5 milyon lira rüşvet almak suçlamalarından 70 yıl hapis istemiyle hakkında dava açıldı. 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Demirçapar suçlamaları kabul etmeyerek ?İddiaları kabul etmiyorum. Emekliliğimi istedim, çalışmamı istediler.

ÇOĞU VAZGEÇTİ

Sağlık karnesi karşılığında kimseden fazla para almış değilim. Bozuk para olmadığı zamanlar 1 milyonun üstünü veremiyorduk. Biriken para olduğu zaman ise yanımızda çalışan stajyer öğrencilere çay ve yol parası olarak bunları veriyorduk. Ayrıca kimseden rüşvet almış değilim. Bana komplo kurdular' dedi.

SAVCILIĞIN hazırladığı iddianamede Semih Aydın isimli vatandaşın başvurusu üzerine gizli soruşturma yapıldığını ve Arif Demirçapar isimli memurun görev yaptığı sırada tespit edilen 15 vatandaşın sağlık karnesi alırken 500 bin lira yerine 1 milyon lira aldığının açık bir şekilde görüldüğünü belirtti. İddianamede ayrıca İlyas Sağır isimli vatandaşın da işini erken çözebilmek amacıyla memur Arif Demirçapar'a 5 milyon lira rüşvet verdiği yer aldı.


RÜŞVET SUÇLAMASI

ANCAK, mahkemeye gelen 15 müştekiden 13'ü şikayetlerinden vazgeçti. ?İrtikap ve rüşvet almak' suçunu bir kez işlediği belirtilen Demirçapar'ın toplam 70 yıl hapis istemiyle yargılanmasına önümüzdeki aylarda devam edilecek. İlyas Sağır isimli şahıs da tutuksuz olarak yargılanıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber