Bakan Şener: Vekâlet sistemini biz icat etmedik

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Vekili Şener, Cumhurbaşkanı Sezer ve CHP'lilerin tepki gösterdiği, 'vekil bürokrat' konusunda, "Böyle bir uygulama zaten var. Şimdi icat edilmiş bir konu değil ki" dedi.

Başbakan Vekili Abdüllatif Şener, Türkiye'de "vekalet" diye bir müessese bulunduğnu belirterek, "Şimdi icat edilmiş bir konu değildir. Bunun niye tartışıldığı anlamakta güçlü çekiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisi nedeniyle Başbakanlığa vekalet eden Başbakan Yardımcısı Şener, Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında, Yeni Şafak'ın sorularını şöyle cevapladı:

Vekil bürokratlar dolayısıyla hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında neden sorun yaşanıyor?

Benim birimlerimle ilgili kararnamelerin tamamına yakını onaylanmıştır. Ama burada tartışılması gereken şu: kararnamesi onaylanmayan bürokratlar bu göreve devam edebilir mi? Türkiye hukuk devletidir. Yürürlükteki düzenlemelere bakıldığı zaman vekalet diye bir müessese vardır. Zaten şimdi icat edilmiş bir konu değildir. Ben bildim bileli Türkiye'de uzun süredir vekaletle bazı birimlerin başında bulunan çok sayıda bürokrat olmuştur. Bunun niye tartışıldığı anlamakta güçlü çekiyorum

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber