'Yol parası ve su saati için mecburiyet yok'

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Vali Dursun Ali Şahin'in köy yollarının yapımı için para toplanacağı ve köylerde de su saati kullanılacağı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik tarafından yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden "Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki köylerimizde mahalle yollarının yapımı için öne sürülen para toplanacak ifadeleri kesinlikle gönüllülük esasına dayalıdır. Hiçbir köylümüzden zoraki tek kuruş talep edilemez. İsteyen verir isteyen vermez. Köylülerimiz, hayırseverlerimiz köylerde ara yollar için uygun görürlerse katkı sağlayabilirler.Bunu zaten köylülerimiz yapmaktadır.Bugün bir çok köyde imkanı olanlar kendi arayollarını yapıyor ya da betonluyor. Valiliğimiz yaptığı açıklama devlet vatandaş işbirliğinin artması noktasında bir projedir" dedi.

Köylerde su saati kullanımının israfın önlenmesi amacıyla düşünülen bir proje olduğunu da belirten Öden "Köylerdeki evlerde su saati kullanılması kullanılan suların kontrol altında tutulması ve hoyratça kullanılan su israfını önlemektir.Köylülerimizin su saati kullanılmasında amacımız vatandaşa ekonomik yük yüklemek, ezyet çektirmek değildir.Bir köyde bir mahalle su ile tarla bahçe sulayarak israf ederek, harcarken, bir komşusu susuzluk yaşayabiliyor. İşte su saati uygulamasıyla haneler arasında adaletli su kullanımını sağlamak, dahası israfı önlemektir" diye konuştu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada "Senin de köyünde bir metre yolun olsun projesi kamsamında köylü ve gurbetçilerin köylerine ait bir metre yolun bedeli beton, parke olarak en az 600 TL'lik yol bedelini Köy Muhtarlıklarının hesaplarına yatırmaları halinde, biriken miktar kadar İl Özel İdaresi katkıda bulunacak. Böylelikle Köylerin mahalle yolları, ilçelerin Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaptırılması sağlanacak. Proje için Köy Muhtarlıkları adına banka hesabı açıldı. Hayırsever vatandaşlarımızı bu projeye katılmaya davet ediyoruz. Köylerde, Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla su alan kişiler mutlaka su saati kullanacak. Bununla ilgili bir emir yayımladım. Su saatleri konusunda hassasız. Artık her şey karşılıksız değil. Bedava su olmayacak. Köyde de otursan mutlaka o suyun bedelini ödemelisin. Bir katılım olacak. Köylerimizde su saati takılması hususunda hassasiyet göstereceğiz. Su parasının toplanması hususunda bir formül bakıyoruz" açıklamalarında bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber