Memur-Sen: Zam teklifi çok komik

Memur-Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kaya, kamu işveren heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine 2012 yılı için önerilen yüzde 3+yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2+yüzde 3 zam teklifinin çok komik olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Şehit Şüleymanbey Caddesi üzerinde düzenlediği basın toplantısında, kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinde, kritik bir noktaya gelindiğini dile getiren Kaya ?30 Nisan'da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, 8-9 Mayıs tarihlerinde hizmet kollarının teklifleri üzerinde yoğun bir çalışma yapılmıştır. Kamu İşveren Heyeti'nin sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığı görülmüştür. Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağız, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Kaya, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3 + yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2 + yüzde 3 zam teklifinin komik olduğunu belirterek, komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmadığını söyledi. Kaya, "Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz'ın gösterisinde gibi hissettik.? ifadesini kullandı.

Ekonomik büyüme ve istikrar noktasında gelişmiş ülkelere örnek oldukları iddiasındaki hükümetin kamu görevlilerine gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif ettiğini dile getiren Kaya, ?Memur-Sen ailesinin bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede, 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif, beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen, alanları ısıtmaya hazırız. Üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara-çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir.? şeklinde konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez kamu görevlilerinin 5 aydır zamsız maaş aldığını anımsatan Kaya, ?Memur-Sen olarak, gecikmenin sorumlusu olan hükümetin gecikmeden kaynaklanan mağduriyeti giderecek gecikme zammı farkını kamu görevlilerine ödemesi gerektiğine inanıyoruz. Üst düzey sivil bürokratlara bir kalemde 772 lira, üst rütbeli askeri personele 336 lira veren, sermayeye tek kalemde 2 milyar liralık teşvik hediye eden hükümetten, kamu görevlilerini motive edecek, teşvik paketi oluşturacak teklifler istiyor ve bekliyoruz.? diye sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber