Şahin: Yüzde 5'lik hız artışı ölüm miktarını yüzde 20 artıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hızlarda yüzde 5'lik bir artışın ölümlerde yüzde 20 artışa neden olduğunu söyledi. Şahin, kazaların maddi kaybının 17 milyar lira olduğunu belirtti.

ATO Congresium Kongre Merkezi'nde '3. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışı yapıldı. Bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hızlarda yüzde 5'lik bir artışın ölümlerde yüzde 20 artışa neden olduğunu belirterek aynı zamanda emniyet kemerinin takılmamasının ise yüzde 60'a kadar ölümleri artırdığını vurguladı. Şahin, geçen yıl 132 bin ölümlü ve yaralamalı kaza meydana geldiğini söyledi. Kazalarda 3 bin 28 kiyi ölürken, 238 bin kişinin yaralandığını dile getiren Şahin, kazaların maddi kaybının ise 17 milyar lira olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından trafik konusunda bilincin artırılması için hazırlanan kısa film ve afişler gösterildi. Daha sonra ise eser sahiplerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ödüllerini verdi.

Bakanlar, serginin açılışını yaptılar. Burada polis radyosunun konuğu olan Bakan Şahin ile Yıldırım, istek parçasında bulundular. Şahin, 'Kara Tren' adlı parçayı isterken; Bakan Yıldırım ise Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı parçayı istedi. Daha sonra bakanlar stantları gezerek bilgi aldılar. Sergide, trafik başta olmak üzere birçok konuda aktivite yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber