Keneden bir kişi daha hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun İhsangaze ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen bir kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İhsangazi Obruk Köyü'nde yaşayan 45 yaşındaki Ayşe Ortaağaç'a, 10 gün önce köyünde çobanlık yaparken kene yapıştı. Keneyi kendisi koparttığı belirtilen Ayşe Ortaağaç, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 5 Mayıs'ta vücuduna kene yapışan Ortaağaç, 10 gün sonra tedavi gördüğü Ankara'da bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ayşe Ortaağaç; baş ağrısı, bulantı ve yüksek ateş şikayetleri nedeniyle İhsangazi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada kendisine kene yapıştığı ve eliyle koparttığı söyleyen Ayşe Ortaağaç, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ortaağaç, durumunun ağırlaşması üzerine, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 5 Mayıs'ta vücuduna kene yapışan Ayşe Ortaağaç, 10 gün sonra tedavi gördüğü Ankara'da bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ortaağaç'ın cenazesi, yakınları tarafından Ankara'dan alınarak, önce İhsangazi ilçe merkezinde daha sonra yakınlarının isteğiyle Obruk Köyü'ne mezarlığın yakınındaki cenaze alanına getirildi.

Cenaze namazı, tabut, araçtan indirilmeden kılındı. Cenazeye katılanların, tabutun yaklaşık 10 metre ilerisinde saf tuttuğu gözlendi. Cenazenin defin işlemleri sırasında da sağlık görevlilerinin gerekli tedbirleri aldığı görüldü. Defin işleminde görev alanların, koruyucu maske ve eldiven taktığı gözlendi. Görevli 8 kişi dışındakiler, mezarlığın kapısında sağlık görevlileri ve jandarma ekiplerince bekletildi.

Cenaze, tabuttan çıkarılmadan toprağa verilirken, mezarın içerisine kireç döküldü. Daha sonra mezar kepçe yardımıyla kapatıldı. Cenaze sırasında yakınları ise göz yaşlarını tutamazken bayılanlar oldu. Ayrıca, cenaze sırasında köylülere kene hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayşe Ortaağaç'nın evli ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber