Ricciardone: Denizli'ye sanayi ve turizm yatırımlarını teşvik için geldik

Denizli'ye gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Laodikya Antik Kenti ziyaretinde sanayi ve turizm yatırımlarını teşvik için geldiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ricciardone, eşi Marie Ricciardone ile geldiği Denizli'de Vali Abdülkadir Demir'i makamında ziyaretinin ardından Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Taş Heykel Kolonosi'ni ziyaret ederek Türk, ABD ve çeşitli ülkelerin heykel sanatçıları tarafından yapılan heykelleri inceledi.

Laodikya Antik Kenti'ni de ziyaret eden konuk Büyükelçi, Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'den kazılar hakkında bilgi aldı. Ricciardone, "Buraya sanayi ve turizm yatırımlarını teşvik için geldik. Türk sanatçılarn ve Amerikalı sanatçıların hep beraber çalıştıklarını gördük. Aynı zamanda turizmi teşvik etmek için. Profesörle beraber gayet güzel Laodikya'yı geziyoruz. Çok şey öğreniyoruz mutlaka buraya dönmemiz gerekecektir. Daha önce Denizli'ye geldiğimizde böyle bir yer açık değildi, keşfedilmemişti o zaman ilk defa geliyoruz çok ilginç çok önemli bir yer." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber